Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ASV aukstuma vilnis prasījis vismaz 21 cilvēka dzīvību

Savienotajās Valstīs aukstuma vilnis prasījis vismaz 21 cilvēka dzīvību un gaisa temperatūra ceturtdien vietām noslīdējusi līdz mīnus 49 grādiem pēc Celsija.

Meteorologi prognozē, ka drīz aukstuma vilni nomainīs siltāks laiks, taču bezpajumtniekiem, veciem cilvēkiem un citiem, kas var viegli krist par upuri salam un gūt apsaldējumus, pagaidām tas ir mazs mierinājums.

Pēdējo reizi šāds sals ASV Vidējos Rietumus un Ziemeļaustrumus piemeklēja pirms aptuveni 20 gadiem, norādījis Nacionālais meteoroloģiskais dienests.

Salu izraisījušas no Arktikas ieplūstošas auksta gaisa masas, kuru dēļ gaisa temperatūra nokritusies zemāk nekā dažos Antarktikas rajonos.

Mājsaimniecības un uzņēmumi izlietojuši rekordlielu daudzumu dabasgāzes, lai apsildītu telpas, liecina finanšu datu sniedzēja Refinitiv publiskotā informācija.

Detroitā kompānija General Motors Co apturēja darbu 11 Mičiganas rūpnīcās, lai samazinātu dabasgāzes patēriņu. Korporācija Fiat Chrysler Automobiles NV ceturtdien atcēla vienu maiņu divās savās rūpnīcās.

Sniegs un ledus radījis bīstamu apstākļus uz ceļiem. Vienā no Aiovas apgabaliem ceturtdien divu stundu laikā tika reģistrēti 26 ceļu satiksmes negadījumi.

Līdzīgi kā trešdien, arī ceturtdien ASV aviokompānijām nācās atcelt vairāk nekā 2000 lidojumus. Visvairāk reisu tika atcelti Čikāgas O'Hēras lidostā, liecina tīmekļa vietnē FlightAware.com publiskotā informācija.

ASV Vidējos Rietumos pēdējās dienās pārspēti vairāk nekā 30 aukstuma rekordi, tostarp Minesotā ceturtdienas rītā termometra stabiņš noslīdēja līdz mīnus 49 grādiem pēc Celsija.

Top komentāri

to be or not to be
t
Kur tad kavējas klimata sasilšana?
Indra
I
Ko var plerkstet par ASV mirusajiem, ja Latvija saja ziema pie nieciga sala ir nosalusi vairak ka 70 cilveku. Domaju, ja Latvija uznaktu sads bargs sals kads patlaban ir ASV atseviskos statos, ka Latvija nosaltu, no bada nomirtu vairak ka 40% no Latvija dzivot palikuso iedzivotaju skaita.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits