Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV bojā gājušā Maksima Kuzmina māte Krievijā nespēj pierādīt, ka ir labojusies

ASV audžuģimenē bojā gājušā trīsgadīgā Maksima Kuzmina bioloģiskajai mātei Jūlijai Kuzminai nav izdevies pierādīt spēju nodarboties ar otrā dēla audzināšanu. Jāatgādina, ka Maksima divgadīgais brālis Kirils joprojām atrodas ASV, tajā pašā Šatto ģimenē, kur gāja bojā Maksims.

Kā vēsta Krievijas laikraksts Komsomoļskaja Pravda, jau nākošajā dienā pēc tam, kad J. Kuzmina Krievijas televīzijā paziņoja, ka kardināli mainījusi savu līdzšinējo, vieglprātīgo dzīves veidu, un lūdza atjaunot viņas tiesības uz otro bērnu, viņa ar darbiem nekavējoties pieradīja pretējo. Pēc intervijas, atgriežoties no Maskavas Pleskavā, J. Kuzmina un viņas civilvīrs Staraja Rusē tika izsēdināti no vilciena par skandāla sarīkošanu dzērumā .

Kā laikrakstam izteicies vilciena priekšnieks, abi pasažieri nodoti milicijai par atrašanos spēcīgā alkohola reibumā, un „uzvedību, kas neatbilst nekādām pieklājības normām”.

Pilnvarnieks bērnu tiesību jautājumos Pleskavas apgabalā Dmitrijs Šahovs sarunā ar laikrakstu atzīmējis, incidents noticis „tieši 21.februārī, kad vietējie ierēdņi bija paredzējuši pārbaudīt, kā mainījies „grēkus nožēlojušās” Jūlijas Kuzminas dzīves veids”. „Pēc visa spriežot, šī pārbaude vairāk nav nepieciešama,” norādījusi amatpersona.

„Gadījumā, ja tiktu secināts, ka bioloģiskās mātes uzvedība un dzīves apstākļi ir kardināli mainījušies, un viņa tiešām vēlas un ir gatava pati audzināt savu bērnu, mēs vērstos tiesu institūcijās ar prasību atcelt starptautisko adoptēšanu. Ņemot vērā otra adoptētā bērna nāvi ASV, šī prasība, visticamāk, tiktu atbalstīta, un tad sāktos vecāku tiesību atjaunošanas un bērna atgriešanas bioloģiskajā ģimenē process,” izteicies D. Šahovs.

Jāatgādina, ka dienu pirms izsēdināšanas no vilciena Jūlija Kuzmina apgalvoja televīzijas kanālam Rossija, ka ir uz visiem laikiem pārtraukusi alkohola lietošanu, kamdēļ viņai tika atņemtas vecāku tiesības, kā arī atradusi darbu. Tāpat J. Kuzmina apgalvoja, ka ir gatava kļūt par īstu māti savam dēlam. To pašu apgalvoja arī sievietes civilvīrs. Pirms šīs intervijas J. Kuzmina bija nosūtījusi līdzīga satura vēstuli arī Krievijas bērnu tiesību galvenajam ombudsmenam Pāvelam Astahovam, lūdzot sekmēt Kirila Kuzmina atgriešanu Krievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits