Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ASV: Britu bankām nāksies pārtraukt attiecības ar sankcijām pakļautajiem Krievijas oligarhiem

ASV pastiprinājušas pūliņus, lai neļautu ar Kremli saistītiem uzņēmējiem slēgt darījumus Rietumvalstīs, brīdinot, ka Lielbritānijas bankām nāksies pārtraukt attiecības ar amerikāņu sankcijām pakļauto Krievijas oligarhu uzņēmumiem, ja tās vēlēsies turpināt attiecības ar Savienoto Valstu finanšu institūcijām.

ASV finanšu ministra vietniece Sigala Mandelkere brīdināja, ka britu bankām jārēķinās ar sekām, ja tās turpinās veikt nozīmīgas transakcijas sankcijām pakļauto Krievijas pilsoņu uzdevumā.

"Šīs ir bloķējošas sankcijas," brīfingā Londonā skaidroja ASV finanšu ministra vietniece terorisma apkarošanas un finanšu izlūkošanas jautājumos.

"Nešaubīgi būs sekas tām Lielbritānijas finanšu institūcijām, kuras turpinās biznesa attiecības ar [sankcijām pakļautajiem] Krievijas pārstāvjiem," teica Mandelkere.

Šim brīdinājumam bijusi plaša rezonanse Londonā, kas desmitiem gadu bijis drošs patvērums Krievijas turīgākajām ģimenēm. Krievijas investoriem pieder tādi slaveni britu aktīvi kā futbola klubs "Chelsea" un liels daudzums vērtīgu Londonas nekustamo īpašumu.

ASV ilgstoši centušās mudināt Eiropas partnerus noteikt līdzīgas valsts ekonomiskās sankcijas pret Krievijas oligarhiem un viņu uzņēmumiem, taču Savienotās Valstis saskārušās ar pretestību, jo Krievijas biznesa saiknes ar Eiropu ir krietni ciešākas nekā ar ASV.

Kā vēstīts, ASV Finanšu ministrija 6.aprīlī paziņoja par sankciju ieviešanu pret septiņiem tā dēvētajiem Krievijas oligarhiem, 12 viņu kontrolētiem uzņēmumiem un 17 augsta ranga valdības amatpersonām.

Top komentāri

Ass
A
UK vajadzetu pārtraukt apkalpot arī Lv oligarhu sazakto naudu,lai sie atgrieztu visus savāktos "ienākumus" Lv un pie reizes nogriest ofšorus .Ekonomiskais laimes stāsts varētu pārvērsties no pasakas realitāte .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits