Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

ASV demokrāti rosina kiberuzbrukumus izmeklēt tāpat kā 11.septembra teroraktus

ASV Kongresā demokrāti ierosinājuši izveidot īpašu komisiju, kurai būtu jānoskaidro visi prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā notikušo kiberuzbrukumu apstākļi, tieši tāpat kā tas savulaik noticis 2001.gada 11.septembra teroraktu lietā.

Kongresmeņi demokrāti pirmdien iepazīstināja Senātu un Pārstāvju palātu ar likumprojektu par abu partiju neatkarīgu komisiju, kas varētu iztaujāt lieciniekus, piekļūt visiem lietas materiāliem, izsniegt pavēstes un publiski noklausīties liecības par Maskavas vai kādas citas puses centieniem ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas.

Likumdevēji demokrāti, kā arī vairāki republikāņi dokumentu atbalsta, tomēr Republikāņu partijas vadība uzskata, ka pilnīgi pietiek ar parlamenta komiteju izmeklēšanu.

Piektdien ASV izlūkdienesti iepazīstināja ar ziņojumu par to, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins personīgi devis rīkojumu atbalstīt ASV prezidenta vēlēšanās Donaldu Trampu, kā arī diskreditēt viņa galveno sāncensi demokrāti Hilariju Klintoni.

Top komentāri

Nu gan
N
Bet kad ASV spiegoja visa pasaulē, piem .Merkeles teleefona sarunas tika noklausitas,un citu valsts vīru telefona ,īsziņu sarunas tika noklausitas,neatceros vai viņiem bija uzliktas sankcijas?Ā ,šķiet ka amerikāņiem ko viņi dara nedara,būs noiet pa labi.
100. pants
1
kreiso liekulība! Hakeri jau gadiem uzdarbojas, bet neko demokrāti nedarīja lietas labā. Kad Wikileaks nopludināja Dž. Buša dokumentus un sarunas, tad demokrāti slavēja Asandžu kā vārda brīvības un taisnības bruņinieku. Tagad Wikileaks nopludināja dokumentus, kas atklāj mežonīgo korupciju demokrātu rindās - nu Asandžu lamā par Krievijas uzpirktu spiegu utt. Šeit nav nekādu principu, vien klaja un liekulīga politiska tirgošanās.
Grūti piemānāmais Antiņš
G
Cik žēl, ka pati godīgākā partija ASV cieta zaudējumu un ASV gāzi mums tā arī nepiegādāja. Jeb tomēr varbūt piegādāja, bet par to neviens nav uzrakstījis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits