Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

ASV ģenerālis: Pakistānas armija ļauj nemierniekiem rīkot uzbrukumus ASV karavīriem Afganistānā

Pakistānas armija ļauj nemierniekiem rīkot raķešu un mīnmetēju uzbrukumus Afganistānā dislocētajiem ASV karavīriem un, iespējams, pat sadarbojas ar kaujiniekiem, ceturtdien atzina Savienoto Valstu ģenerālleitnants Kērtiss Skaparoti.

"Atsevišķās vietās laiku pa laikam var pieredzēt ko tādu, kas līdzinās sadarbībai (..) vai vismaz acu pievēršanai uz nemiernieku rīkotajiem raķešu un mīnmetēju uzbrukumiem, ko, pēc mūsu domām, iespējams redzēt no [Pakistānas armijas] posteņiem," norāda NATO vadīto spēku komandiera vietnieks.

Robežkontroles punktos izvietoti Pakistānas Pierobežas korpusa karavīri, kuri tiek rekrutēti no vietējiem rajoniem un nav tik labi apmācīti karavīri citās armijas vienības, skaidro militārpersona.

Jau ziņots, ka pēdējo mēnešu laikā ievērojami pieaudzis no Pakistānas Paktīkas provinces rīkoto uzbrukumu skaits Afganistānā dislocētajiem starptautiskajiem spēkiem.

Vardarbības līmenis pieaudzis laikā, kad saziņa ASV un pakistāniešu militārpersonu starpā teju pilnībā pārtrūkusi pēc Savienoto Valstu specvienību šā gada maijā Pakistānā veiktās operācijas, kurā tika nogalināts starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits