Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ASV ieviestas digitāli izsekojamas tabletes šizofrēnijas pacientiem

ASV regulatori apstiprinājuši pirmo tableti, kuru būs iespējams "izsekot", proti, konstatēt, vai pacients tiešām to norijis, vēsta CNN.

Abilify MyCite aripriprazola tabletes paredzētas šizofrēnijas un maniakālās depresijas pacientiem. Tajās iestrādāts smilšu grauda izmēra sensors, ar kā palīdzību var pārliecināties, ka zāles tiek lietotas, kā arī iespējams noteikt to iedarbību uz pacienta organismu. Šī informācija ar speciālas tehnoloģijas palīdzību tiek nosūtīta uz viedtālruni un ir pieejama arī mediķim, ja pacients tam piekrīt.

"Dažu pacientu garīgas slimības ārstēšanā iespēja izsekot zāļu lietošanai var būt ļoti noderīga," uzsvēris ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes pārstāvis Mičels Metiss. "Mēs atbalstām jaunu tehnoloģiju izstrādi un ieviešanu recepšu medikamentu ražošanā un apņemamies sadarboties ar zāļu ražotājiem, lai saprastu, kā tehnoloģijas var palīdzēt pacientiem un mediķiem".

Eksperti pauduši cerību, ka ar šīs tehnoloģijas palīdzību jau drīzā nākotnē būs iespējams uzlabot medikamentu atbilstību konkrētiem pacientiem, lai gan jauno medikamentu ražotājs norādījis, ka attiecībā uz Abilify MyCite tas vēl nav pierādīts.

Ražotāja norādēs par Abilify MyCite uzsvērts, ka šajās tabletēs ievietotā sensora sniegtā informācija nav paredzēta, lai izsekotu šo zāļu lietošanu reālā laikā vai ārkārtas situācijās, jo iespējamas problēmas ar informācijas precīzu nonākšanu līdz viedierīcei. Lai ar sensora palīdzību reģistrētu tabletes norīšanu, nepieciešams no 30 minūtēm līdz divām stundām ilgs laiks.

Tāpat jāņem vērā, ka šīs tabletes nav licencētas lietošanai gados vecākiem pacientiem ar demenci saistītas psihozes gadījumiem.

 

 

Top komentāri

M
M
Tagad būs arī vajāšanas mānija: mana tablete mani izseko!
jaunie laiki
j
“There will be, in the next generation or so, a pharmacological method of making people love their servitude, and producing dictatorship without tears, so to speak, producing a kind of painless concentration camp for entire societies, so that people will in fact have their liberties taken away from them, but will rather enjoy it, because they will be distracted from any desire to rebel by propaganda or brainwashing, or brainwashing enhanced by pharmacological methods. And this seems to be the final revolution.” Aldous Huxley
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits