Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ASV izmeklē astoņus cilvēkus nošāvušā saistību ar galēji labējiem ekstrēmistiem

ASV federālās varasiestādes mēģina noskaidrot, vai cilvēkam, kurš nedēļas nogalē pie lielveikala Dalasas priekšpilsētā Teksasas štatā nošāva astoņus cilvēkus, bijuši galēji labējas naida ideoloģijas motīvi un sakari ar citiem šīs ideoloģijas piekritējiem, vēsta BBC.

33 gadus vecais Maurisio Garsija ar automašīnu ieradās autostāvvietā pie lielveikala Allen Premium Outlets sestdienas pēcpusdienā un ar automātisko ieroci AR-15 atklāja uguni pa cilvēkiem. Seši cilvēki zaudēja dzīvību notikuma vietā, vēl divi nomira no gūtajiem ievainojumiem vēlāk slimnīcā. Vēl trīs ievainotie atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī. Šī apšaude notika tikai dažas dienas pēc tam, kad šajā pašā štatā pieci cilvēki tika nogalināti kaimiņu strīda laikā. Sestdienas apšaude bija 201. masu šaušana ASV šajā gadā, pēc Gun Violence Active apkopotajiem datiem.

M. Garsija apšaudes laikā bija tērpies aizsargkrāsas tērpā, kuram bija piestiprināta uzšuve ar burtiem RWDS, kas ir abreviatūra no vārdiem Right Wing Death Squad (Labējā spārna nāves vienība). Šī frāze ir populāra galēji labējo ekstrēmistu un baltās rases pārākuma ideoloģijas piekritēju vidū. Tāpēc izmeklētāji tagad pārbauda šāvēja saistību ar labējiem ekstrēmistiem.

Pašu M. Garsiju notikuma vietā nošāva policists, kurš bija devies uz izsaukumu kādā vietā, kas atradās netālu no tirdzniecības centra. ASV prezidents Džo Baidens raksturoja apšaudi kā "kārtējo vardarbības aktu ar šaujamieroča izmantošanu, kas nesis postu mūsu nācijai". Viņš apstiprināja, ka nogalināto vidū ir bērni, un uzsvēra, ka "pārāk daudzās ģimenēs tagad ir tukši krēsli pie vakariņu galdiem". Prezidents arī atkārtoti aicināja savus politiskos oponentus Republikāņu partijā atbalstīt stingrākus ieroču kontroles noteikumus.

Savukārt Teksasas štata gubernators Gregs Ebots intervijā Fox News paziņojis, ka viņa mērķis ir pievērsties ieročiem, kas atrodas noziedznieku rīcībā, kā arī pieaugošajai psiholoģiskās veselības krīzei, nevis runāt par plašāku ierobežojumu ieviešanu.

BBC gan atgādina, ka M. Garsija strādājis par apsargu un viņam nav bijuši reģistrēti nekādi krimināli pārkāpumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievija izraida divus Latvijas diplomātus

Krievijas Ārlietu ministrijā ceturtdien Latvijas pagaidu pilnvarotajai lietvedei iesniegta nota par divu Latvijas diplomātu izraidīšanu, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Ārlietu ministrij...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits