Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ASV izmeklē centienus slēpt diplomātiskā drošības dienesta aģentu dēkas ar prostitūtām

ASV likumsargi sākuši izmeklēt apsūdzības, ka diplomātiskā drošības dienesta amatpersonas centušās slēpt aizdomas, ka dienesta aģenti ārzemju ceļojumu laikā izmantojuši prostitūtu pakalpojumus, pirmdien pavēstīja valsts varas pārstāvji.

Valsts departamenta diplomātiskais drošības dienests ir atbildīgs par 275 ASV vēstniecībām, kā arī valsts sekretāra apsardzi. Birojs jau tika kritizēts saistībā ar 2012.gadā notikušo uzbrukumu ASV konsulātam Bengāzī, Lībijas austrumos.

Izskanot apsūdzībām, ka aizdomas par dienesta aģentu un diplomātu dēkām ar prostitūtām, kā arī narkotiku piegādāšanas un lietošanas gadījumiem tikušas slēptas, dienesta uzraudzības struktūra izmeklēšanā iesaistījusi ar organizāciju nesaistītus likumsargus.

Valsts departamenta ģenerālinspektora dienesta vēstulē minēti astoņi gadījumi, kad izmeklēšana par diplomātiskā drošības dienesta aģentu vai apakšuzņēmēju, iespējams, veiktajiem noziedzīgajiem nodarījumiem tikusi ietekmēta vai arī apturēta, vēsta telekanāls CBS.

Cita starpā vēstulē minēti gadījumi, kad aģenti, kas apsargājuši bijušo valsts sekretāri Hilariju Klintoni, "oficiālu ārzemju ceļojumu laikā nolīguši prostitūtas". Vēstulē arī atklātas detaļas par, kā šķiet, līdzās ASV Bagdādes vēstniecībai pastāvējušu "pagrīdes narkotiku izplatīšanas grupu", kas ar narkotikām apgādājusi diplomātiskā drošības dienesta apakšuzņēmējus.

Amatpersonas arī liecinājušas ģenerālinspektoram, ka tām likts apturēt izmeklēšanu pret ASV vēstnieku, "kurš ieņēmis sensitīvu diplomātisku amatu un par kuru bijušas aizdomas, ka viņš pastāvīgi apmeklē kāda publiska parka prostitūtas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits