Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

ASV Krasta apsardze nogremdēs pie valsts krastiem atnesto Japānas traleri

ASV Krasta apsardze pieņēmusi lēmumu nogremdēt avārijas stāvoklī esošo Japānas zvejas traleri, kuru gadu atpakaļ aiznesa cunami un kas nesen tika atrasts pie Ziemeļamerikas krastiem. Kā vēsta CNN, šobrīd kuģis atrodas 315 kilometrus uz dienvidrietumiem no ASV Sitkas pilsētas, kas atrodas uz vienas no Aleksandra arhipelāga salām.

Par kuģa atrašanu kļuva zināms 11. martā. 23. martā tika ziņots, ka straumes to atnesušas pie Kanādas Britu Kolumbijas provinces krastiem (tieši tās piekrastē atrodas Aleksandra arhipelāgs). Savukārt ASV Krasta apsardze informējusi, ka ASV robežu traleris šķērsojis 1. aprīlī.

Pašlaik, kā vēsta aģentūra Associated Press, straume nes traleri uz ziemeļiem ar ātrumu, mazāku nekā kilometrs stundā Pēc krasta apsardzes domām, kuģis diez vai nonāks līdz krastam, tomēr varas iestādes uzskata, ka pamestais kuģis rada draudus navigācijai. Traleris, visticamāk, tiks nogremdēts, atklājot pa to uguni no robežapsardzes kuģa ar 25 milimetru lielgabalu.

Kuģi no Japānas krastiem aiznesa gigantisks cunami 2011. gada 11. martā. Kā secināja ASV varas iestādes, traleris saucas Ryou-Un Maru un ir pierakstīts Hatinohas ostā, Aomori prefektūrā Japānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits