Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

ASV likumdevēji atzīst tieslietu ministra vainu necieņā pret Kongresu

ASV Pārstāvju palāta ceturtdien bezprecedenta balsojumā atzina, ka tieslietu ministrs Ēriks Holders ir vainojams necieņā pret Kongresu.

Sākoties balsojumam, vairāki saniknotie demokrāti savas frakcijas līderes Nensijas Pelosi vadībā pameta zāli, tādējādi protestējot pret, viņuprāt, politizēto iniciatīvu, kuras mērķis esot nomelnot Holderu un prezidentu Baraku Obamu pirms novembrī gaidāmajām vēlēšanām.

Rezolūcija par Holdera vainu tika apstiprināta ar 255 balsīm, 67 likumdevējiem balsojot pret. Vairāki desmiti demokrātu balsojumā nepiedalījās, taču starp partijas pārstāvjiem bija arī tādi, kuri atbalstīja republikāņu ierosināto rezolūciju.

Rezolūcija pieprasa nodot lietu prokuratūrai, kura varētu uzsākt pret Holderu kriminālvajāšanu par atteikšanos sadarboties ar Pārstāvju palātas Uzraudzības komiteju, kura izmeklē skandālu, kas sacēlies ap Alkohola, Tabakas, šaujamieroču un sprāgstvielu biroja (ATF) īstenoto operāciju Fast and Furious.

ATF slepenās operācijas mērķis bija izsekot ieročus, kurus ASV iegādājas fiktīvi pircēji, lai pēc tam kontrabandas ceļā tos nogādātu meksikāņu narkotiku tirgotāju karteļiem. Taču operācijas gaitā ATF lielu daudzumu ieroču izlaida no acīm, bet divi no tiem tika atrasti kāda ASV robežapsardzības dienesta aģenta slepkavības vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits