Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ASV Minesotas štata varasiestādes pieredzējušas nopietnu kiberuzbrukumu

ASV Minesotas štata varasiestādes, kas sestdien sāka operāciju vardarbīgo protestu apturēšanai, vēl pirms tam pieredzējušas nopietnu koordinētu kiberuzbrukumu, svētdien paziņojis štata gubernators Tims Volcs.

Pēc viņa teiktā, runa ir par ļoti sarežģītu pakalpojumatteices uzbrukumu "visiem datoriem", kas liek domāt, ka nemierus šai štatā uzkurinājuši koordinēti ārēji grupējumi, kas vēlējušies izraisīt haosu.

"Tas nebija vienkārši kāds, kas tup kaut kur pagrabā. Tas bija visnotaļ nopietns uzbrukums," piebildis gubernators.

Dienu iepriekš Volcs paziņoja par lēmumu pilnībā mobilizēt štata Nacionālo gvardi saistībā ar grautiņiem pēc policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāves.

Štata varasiestādes svētdien atzinušas, ka lēmums asāk reaģēt uz iepriekšējo dienu grautiņiem, dedzināšanām un laupīšanām lielā mērā palīdzējis novērst vēl vienu bīstamu nakti.

Kā norādījis sabiedriskās drošības dienesta komisārs Džons Haringtons, tiesībsargājošās iestādes centušās operatīvi iejaukties, lai izklīdinātu protestētāju grupas, kas ignorēja sestdien no astoņiem vakarā izsludināto komandantstundu.

Minesotas varasiestādes paziņojušas, ka aptuveni 20% no nemieru laikā aizturētajiem cilvēkiem nav šā štata iedzīvotāji.

Volcs savukārt norādījis, ka kārtības atjaunošana ir pirmais solis, kas jāsper, lai risinātu sistēmiskās problēmas, kuras varēja novest līdz situācijai, kurā zaudēja dzīvību Floids.

Protesti satricinājuši gandrīz visu ASV teritoriju no Mineapoles līdz Ņujorkai, no Atlantas līdz Losandželosai, vietumis pāraugot sadursmēs ar policiju un grautiņos, kuru laikā tiek aizdedzinātas automašīnas, izsisti skatlogi un pielaista uguns veikaliem, tādēļ daudzās lielajās ASV pilsētās izsludināta komandantstunda un vairāki štati mobilizējuši Nacionālo gvardi.

Jau ziņots, ka Mineapolē piektdien tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par aizturētā Floida nāvi. Šovens bija redzams sabiedrības sašutumu izraisījušajā video, vismaz piecas minūtes turot celi uz aizturētā Floida kakla. Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu.  

46 gadus vecais Floids pirmdien Mineapolē tikai aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu. Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zem

Top komentāri

reptilis
r
Ko tik ""demokrāti"" nedara ,lai Tramps netiktu pārvēlēts...interesanti - visas lielākas nekārtības notikušas ""demokrātu"" pārvaldītās pilsētās... no Ķīnas vīrusa nomira ""demokrātu""pārvaldītos štatos 85000 cilvēku ...republikāņu 15000 ...jūtat atšķirību?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits