Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

ASV Pārstāvju palāta negaidīti noraida likumprojektu par valdības pagaidu finansējumu

ASV Pārstāvju palāta trešdien negaidīti noraidīja likumprojektu par valdības finansējumu līdz šī gada novembra vidum, kas nepieciešams, lai segtu pārrāvumu starp pašreizējā budžeta gada beigām 30.septembrī un jaunā budžeta pieņemšanu.

Likumprojektu atbalstīja tikai 195 Pārstāvju palātas locekļi, kamēr 230 balsoja pret.

Tā kā Kongress vēl nav apstiprinājis federālo iestāžu budžetu 2012.finanšu gadam, kas sākas jau 1.oktobrī, nepieciešams likumdevēju balsojums, ar kuru tiktu apstiprināts pagaidu finansējums līdzšinējā līmenī, kas ļautu administrācijai darboties līdz 18.novembrim.

Šokējot republikāņu līderus Pārstāvju palātā, kas likumprojektā bija iestrādājuši normu, kura paredz par 1,5 miljardiem dolāru samazināt finansējumu energoefektīvo automašīnu ražošanas programmai, 48 partijas pārstāvji, kuri sadarbojas ar galēji konservatīvo Tējas dzēršanas kustību un pieprasa vēl radikālāku valdības izdevumu apcirpšanu, pieslējās demokrātiem un balsoja pret priekšlikumu.

Pret likumprojektu balsoja gandrīz visi demokrāti, izņemot sešus.

Pagaidām nav skaidrs, kā likumdevēji rīkosies, lai izietu no strupceļa, kas kārtējo reizi draud ar valdības darba apturēšanu.

Senāta vairākuma līderis Harijs Rīds brīdinājis, ka Federālā Ārkārtas situāciju novēršanas pārvaldes (FEMA) līdzekļi var izbeigties jau tuvāko dienu laikā, aicinot piešķirt katastrofu seku novēršanai gandrīz septiņus miljardus dolāru, no kuriem vairāk nekā pusmiljards nepieciešams nekavējoties.

Republikāņu priekšlikums paredzēja katastrofu seku novēršanai piešķirt 3,65 miljardus dolāru, tostarp vienu miljardu vēl esošajā budžeta gadā.

Tā kā daudzi republikāņu līderi nāk no viesuļvētras Irēna nopostītā Austrumkrasta vai no savvaļas ugunsgrēku piemeklētās Teksasas, sagaidāms, ka viņi būs spiesti nākt pretī demokrātiem, lai panāktu to atbalstu likumprojekta pieņemšanai.

Paredzēts, ka ASV Kongresam piektdien jādodas nedēļu ilgās brīvdienās, kas tagad varētu būt apdraudētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits