Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ASV pilsētu mēri vienojas par ambiciozu plānu klimata izmaiņu ierobežošanai

ASV pilsētu mēri - gan demokrāti, gan republikāņi - pirmdien vienbalsīgi pieņēmuši ambiciozu plānu, kas paredz pilsētām divdesmit gadu laikā pilnībā pāriet uz atjaunojamiem enerģijas avotiem. ASV mēru konferencē Maiamibīčā vairāk nekā 250 pilsētu vadītāji pieņēma simbolisku rezolūciju, kurā paustās idejas ir pretstatā ASV prezidenta Donalda Trampa uzskatiem klimata izmaiņu jautājumos.

Dienvidkarolīnas pilsētas Kolumbijas mērs Stīvs Bendžamins, kurš kopā ar vēl trim mēriem ierosināja šo rezolūciju, norādīja, ka pilsētu vadītāji jau sen iesaistīti klimata un enerģētikas jautājumu cīņās, un prezidenta rīcība tikai palielinājusi mēru enerģiju un devusi jaunu sparu tiem cilvēkiem, kas vēlas darīt vairāk.

Lielākā daļa mēru arī parakstīja vienošanos, kurā apņemas izpildīt savu daļu no ANO Parīzes klimata vienošanās, kuru Tramps nolēmis pamest.

Mēri arī solīja pārliecināt federālos likumdevējus atjaunot populāro trīs miljardu dolāru programmu, kas finansē vietējos projektus visās valstīs. Tramps ir ierosinājis likvidēt šīs subsīdijas.

Rezolūcija par tīro enerģiju ir tikai viens no daudzajiem ierosinājumiem, kas tiks nosūtīti Kongresam un Baltajam namam cerībā ietekmēt likumdošanu.

Vašingtonā demokrāti un republikāņi joprojām ir sašķelti klimta izmaiņu jautājumā, bet Savienoto Valstu štati un pilsētas pamazām veido savu politiku, lai cīnītos ar plūdiem un citām dabas kataklizmām un vairāk izmantotu atjaunojamos enerģijas avotus.

Vairāk nekā 25 ASV pilsētas jau ir pieņēmušas tīrās enerģijas politiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits