Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ASV poļiem par dienestu Afganistānā piedāvā pilsonību

ASV varasiestādes piedāvā tur dzīvojošiem poļiem iespēju drīzākā laikā iegūt Savienoto Valstu pilsonību, ja viņi pievienojas armijas rindām, eventuāli nonākot Afganistānas kauju laukos.

"Kabulā burtiski katru dienu, kad piezemējas amerikāņu lidmašīnas ar karavīriem, es viņu vidū satieku poļus," laikrakstam Gazeta Wyborcza sacīja kāds Polijas karavīrs, kurš Afganistānā dien jau pusgadu.

Kā liecina statistika, kaujās Afganistānā krituši vismaz 20 poļi, kas karojuši ASV armijas rindās.

Mazākumtautības ASV armijā ir pārstāvētas neproporcionāli maz, un bruņotie spēki, patlaban īstenojot vervēšanas kampaņu pamatā ar tīmekļa vietnes goarmy.com starpniecību, cenšas piesaistīt interesentus no dažādām kopienām.

Pētījumi liecina, ka lielāka atsaucība bijusi starp poļiem un latīņamerikāņiem. Kampaņas mērķauditorija ir ārvalstu pilsoņi, kuriem jau ir "zaļās kartes", bet kas vēlas nodrošināties ar ASV pilsonību.

Rafaels Stahovskis, kurš agrāk dzīvojis Prāgā, Varšavas priekšpilsētā, uzskata, ka aptuveni 500 ASV poļu jau atsaukušies kampaņas aicinājumam un nokļuvuši Irākas un Afganistānas frontēs.

Bet vai poļus nebiedē, ka cena par pilsonību varētu izrādīties pārāk augsta? "Es negribu par to domāt pirms laika," sacīja Jaceks T., kurš gatavojas pievienoties armijas operācijām. "Amerika ir sapņu zeme, un armija ļauj mums tos piepildīt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits