Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

ASV šobrīd jaunas sankcijas Krievijai piemērot neplāno

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pirmdien paziņoja Savienoto Valstu Kongresam, ka jaunas sankcijas Krievijai šobrīd netiks piemērotas.

Valsts departaments pauda pārliecību, ka pērn Kongresā pieņemtais likums par jaunām sankcijām pret Krieviju jau ir palīdzējis ievērojami samazināt Krievijas bruņojuma tirdzniecību.

Valsts departamenta preses pārstāve Hetera Nauerta norādīja, ka citu valstu valdības atteikušās no plānotiem vai pieteiktiem šāda veida darījumiem ar Krieviju vairāku miljardu dolāru vērtībā.

Atbilstoši jūlijā Kongresā pieņemtajam likumam Valsts departaments oktobrī izstrādāja sarakstu ar ASV un citu valstu firmām, kuras sadarbojas ar Krievijas aizsardzības sfēru un izlūkdienestiem. Līdz 29.janvārim Valsts departamentam bija jāpaziņo, kurām firmām un fiziskām personām tiks noteiktas sankcijas.

Nevienai kompānijai vai fiziskai personai sankcijas tomēr piemērotas netiks, jo ASV rīcības draudi un jau iepriekš piemērotās sankcijas ir palīdzējušas atturēt no darījumiem ar Krievijas aizsardzības un izlūkošanas nozari, skaidroja Valsts departaments.

Savukārt ASV Finanšu ministrijai līdz 29.janvārim bija bija jāiesniedz ilgi gaidītais saraksts ar Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātiem cilvēkiem. Ministrija tomēr nekādu informāciju vēl nav sniegusi.

Top komentāri

Hm
H
LETAi vajadzētu labot pēdējo rindkopu - prezidentam pietuvināto personu saraksts jau ir izziņots.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits