Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV Valsts departaments: Vašingtona nav vainojama Turcijas ekonomikas nedienās

Amerikas Savienotās Valstis nav vainojamas Turcijas ekonomikas problēmās, otrdien paziņoja ASV Valsts departaments.

tbildot uz žurnālista jautājumu, vai prezidenta Donalda Trampa administrācija varētu mīkstināt pret Turciju noteiktās sankcijas, ņemot vērā tās nacionālās valūtas liras kursa straujo kritumu, Valsts departamenta preses sekretāre Hetere Nauerte sacīja, ka nebūtu pareizi uzskatīt, ka liras vērtības samazināšanos izraisījušas Vašingtonas noteiktās sankcijas.

"Ekonomisti jums noteikti pateiktu, ka Turcijā notiekošo izraisījis daudz kas vairāk nekā Savienotās Valstis" un to nesen veiktie pasākumi pret Turciju, teica Nauerte.

"Ekonomikas nedienas nesākās, kad mēs noteicām sankcijas pret divām personām šā gada 1.augustā," viņa piebilda.

1.augustā ASV noteica sankcijas Turcijas tieslietu un iekšlietu ministriem saistībā ar ASV mācītāja Endrū Bransona turēšanu apcietinājumā, kas tagad nomainīts pret mājas arestu. Bransons  Turcijā  apsūdzēts par spiegošanu, saistību ar terorismu un ASV trimdā dzīvojošo musulmaņu sludinātāju Fetullu Gilenu.   Turcija  apsūdz Gilenu 2016.gada jūlijā notikušā neveiksmīgā puča organizēšanā pret Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

ASV prezidents Donalds Tramps 10.augustā paziņoja, ka divkāršojis muitas tarifus tērauda un alumīnija importam no Turcijas, tādējādi padziļinot krīzi Vašingtonas un Ankaras attiecībās.

Turcijas  neapmierinātību arī izraisījis ASV atbalsts Sīrijas kurdu kaujinieku grupējumam YPG, kuru Ankara uzskata par saistītu ar Turcijas  kurdu kaujinieku grupējumu PKK.

Nesaskaņas starp Vašingtonu un Ankaru pēdējā laikā strauji paātrināja ekonomikas problēmu izraisīto Turcijas liras kursa lejupslīdi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits