Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

ASV Viskonsīnas štatā 85 gadu vecumā mirusi Staļina vienīgā meita Svetlana Alilujeva

ASV Viskonsīnas štata Ričlendas pilsētā veco ļaužu aprūpes namā 85 gadu vecumā mirusi Josifa Staļina meita Svetlana Alilujeva, vēsta laikraksts New York Times. S. Alilujeva mirusi vēl 22. novembrī, tomēr informāciju par viņas nāvi štata varas iestādes izplatīja tikai pirmdien, 28. novembrī. Kā tiek ziņots, par padzīvojušās sievietes nāves cēloni kļuvis taisnās zarnas vēzis.

Svetlana Alilujeva, Josifa Staļina vienīgā meita, piedzima 1926. gada 28. februārī Ļeņingradā – viņas māte bija nākošā PSRS vadoņa otrā sieva Nadežda Alilujeva. 50. gados Staļina meita absolvēja Maskavas Valsts universitātes vēstures fakultāti un PSKP CK Sabiedrisko zinātņu akadēmijas aspirantūru, bet pēc tam strādāja par tulci un literāro redaktori.

1967. gadā brauciena uz Indiju laikā S. Alilujeva atsacījās atgriezties PSRS un pēc tam emigrēja uz ASV. Tur viņa publicēja četras grāmatas, tostarp plašu popularitāti ieguvušo savu atmiņu grāmatu Divdesmit vēstules draugam, kurās stāstīja par savu tēvu un Kremļa dzīvi.

1984. gadā Staļina meita atgriezās PSRS, un atkal pieņēma tās pilsonību, tomēr divus gadus vēlāk atkārtoti aizbrauca uz Savienotajām Valstīm.

ASV S. Alilujeva tāpat bija zināma kā Lana Pītersa (Lana Peters) - ar sava trešā vīra, arhitekta Viljama Pītersa (William Wesley Peters), no kura viņa izšķīrās 1973. gadā, uzvārdu. Pēdējos dzīves gadus S. Alilujeva aizvadīja Viskonsīnas štatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits