Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Atliek aizliegumu piegādāt ASV tehnoloģijas Ķīnas gigantam Huawei

ASV amatpersonas pirmdien atlika aizliegumu piegādāt amerikāņu tehnoloģijas Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājam Huawei par 90 dienām, atzīstot, ka šis laiks ir vajadzīgs programmatūras atjaunināšanām un citu līgumsaistību izpildei.

ASV Tirdzniecības ministrijas dokumentā teikts, ka šī atlikšana nemaina aizliegumu, kuru noteica ASV prezidents Donalds Tramps, to pamatojot ar nacionālās drošības apsvērumiem. Šis aizliegums rada nozīmīgas sekas ASV un Ķīnas tehnoloģiju firmām.

Dokumentā teikts, ka ASV varas iestādes līdz augusta vidum neieviesīs šo aizliegumu, lai dotu Huawei un tā partneriem laiku "uzturēt un atbalstīt pastāvošos un pašlaik pilnīgi operacionālos tīklus un aprīkojumu, ieskaitot programmatūras atjauninājumus un ielāpus, uz kuriem attiecas juridiski saistoši līgumi un vienošanās (..) 2019. gada 16. maijā vai pirms tam".

Nedēļas nogalē izskanēja, ka Google un citi ASV uzņēmumi sarauj saites ar Huawei pēc tam, kad ASV valdība noteica jaunus ierobežojumus šai Ķīnas kompānijai.

ASV prezidenta Donalda Trampa valdība ir apsūdzējusi Huawei par palīdzību Ķīnas valdībai izspiegot citas valstis, izmantojot telekomunikāciju tīklu.

Tramps trešdien parakstīja rīkojumu, dodot Tirdzniecības ministrijai pilnvaras apturēt ASV kompāniju sadarbību ar noteiktiem piegādātājiem no ārvalstīm. Tiek uzskatīts, ka šādi ierobežojumi ir daļa no plašākiem centieniem norobežot Huawei no ASV tirgus.

Google un ASV mikroshēmu ražotāji, tostarp Intel, Qualcomm un Broadcom ir iesaldējuši programmatūras un būtisku detaļu piegādes Huawei, vēstīja biznesa ziņu aģentūra Bloomberg.

Top komentāri

Zemene
Z
Nav nekādas atšķirības starp Krieviju un ASV, lai izmantotu visas iespējas savas ietekmes un varas nostiprināšanai pasaulē. Kādreiz arī PSRS sāka ar sava karaspēka ievešanu un nostiprināšanu Latvijā. Un lai to attaisnotu ir izdomāti nepārvarami draudi un briesmas no citām lielvalstīm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits