Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Baltais nams: ASV neatzīst Krimas aneksiju, sankcijas paliks spēkā

Vašingtona neatzīst Krimas aneksiju un ASV noteiktās sankcijas Krievijai paliks spēkā, kamēr pussala netiks atdota Ukrainai, pirmdien paziņoja Baltais nams.

"Mēs neatzīstam Krievijas mēģinājumu anektēt Krimu. Mēs (..) tam nepiekrītam, un sankcijas Krievijai paliks spēkā, līdz Krievija atdos pussalu Ukrainai," žurnālistiem sacīja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

Jau ziņots, ka ASV prezidents Donalds Tramps piektdien atteicās izslēgt Krimas  okupācijas akceptēšanu, 16.jūlijā Helsinkos tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Mēs paskatīsimies," sacīja Tramps, atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai viņš, kā ziņojuši mediji, apsver atteikšanos no Vašingtonas opozīcijas 2014.gadā notikušajai  Krimas sagrābšanai.

Kremlis pirmdien paziņoja, ka Putins un Tramps samitā Somijas galvaspilsētā  var apspriest "visus citus jautājumus", izņemot Krimu.

Putins ir "vairākkārt sacījis un paskaidrojis, ka   Krima  nevar un nekad nebūs darba kārtībā, jo tā ir nešķirama Krievijas daļa," žurnālistiem paziņoja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, piebilstot, ka visi citi jautājumi ir apspriežami.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas  pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par   Krimas  aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Top komentāri

fuck Trump, fuck Putin
f
Padomnieki politiskajam analfabētam Trampam droši vien ilgi skaidroja, kāpēc nevar uzreiz tā vienkārši uzmest Ukrainu, lai varētu draudzēties ar čekistiem. Bet galu galā izdevās, malači.
trusis nejaukais
t
ir jaabuut galeejam idiotam lai cereetu, ka deelj sankcijaam, kas uz Putinu nedarbojas jau ceturto gadu no vietas, vinjsh peekshnji paardomaas un teiks - "jaa vechi sorry atdosim to Krimu mees saprataam kljuudu". tas tak nenotiks, Krima ir paaraak strateegjisks objekts un taa taalaak. Vienkaarshaak buutu saakt apspriest interesantus scenaarijus par to, kaa Krievija sho zaudeejumu kompensees Ukrainai. Un par Donjecku tas pats, lai Putins vienk beidz izlikties, ka tie nav vinji. Driizaak ir pavisam nopietni jaarunaa par MH17 likteni, sho driizaak vajadzeetu spiest Putinam atziit, nekaa kasiities ap Krimu. Krimu var aizmirst, to Krievija neatdos ne par ko.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Nu neļaus pasaule Putinam staigāt ar atombumbu zobos ! Noslaucīs Putinu ar visu Krieviju !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits