Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Blinkens kategoriski noraida palestīniešu izraidīšanu no Gazas joslas

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens kategoriski noraidījis izskanējušās idejas par palestīniešu izraidīšanu no Gazas joslas, norādot, ka teritorijas iedzīvotājiem ir jābūt iespējai tur palikt.

Blinkens ieradies Tuvajos Austrumos krīzes vizītē saistībā ar patlaban notiekošo palestīniešu grupējuma "Hamas" un Izraēlas karu.

Izraēla likusi vairāk nekā miljonam Gazas joslas iedzīvotāju pamest anklāva ziemeļdaļu, bet daži Izraēlas politiķi rosina, ka palestīniešus vajadzētu izspiest uz kaimiņvalsti Ēģipti.

"Esmu dzirdējis tieši no palestīniešu pašpārvaldes prezidenta [Mahmuda] Abasa un burtiski visiem citiem līderiem, ar kuriem es šajā reģionā esmu runājis, ka šī ideja ir nav apspriežama, un mēs to neatbalstām," intervijā Kairā telekanālam "Al-Arabiya" sacīja ASV valsts sekretārs.

"Mēs uzskatām, ka cilvēkiem ir jābūt iespējai palikt Gazā, savās mājās. Bet mēs arī gribam panākt, ka viņi ir pasargāti no briesmām un ka viņi saņem atbalstu, kas viņiem ir nepieciešams," norādīja Blinkens.

Bijušais Izraēlas ārlietu ministra vietnieks Daniels Ajalons aicinājis Ēģipti sadarboties un izveidot palestīniešiem telšu pilsētiņas, norādot, ka Ēģiptei Sīnāja pussalā ir "teju bezgalīgas platības".

Ēģipte šo ideju noraidījusi, bet Blinkens vizītes gaitā uzsvēra, ka ir jāfokusējas humānās palīdzības nodrošināšanu Gazas joslai.

Abass piektdien brīdināja Blinkenu, ka palestīniešu izdzīšana no Gazas joslas būtu "otrā Nakba", pielīdzinot to vairāk nekā 760 000 palestīniešu pārvietošanai un padzīšanai no dzimtajām zemēm, kad 1948.gadā tika izveidota Izraēla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits