Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Boltons: Trampa administrācija vēl nav izlēmusi par papildu sankcijām Krievijai

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija vēl nav izlēmusi par papildu sankcijām Krievijai saistībā ar bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meita Jūlijas saindēšanu Lielbritānijā, trešdien paziņoja Trampa nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons.

Pēc viņa teiktā, administrācija "joprojām apsver, kas mums būtu jādara" atbilstoši likumam, kas paredz noteikt Krievijai otro sankciju kārtu, ja tā nepierāda savu nevainīgumu uzbrukumā ar ķīmisko ieroci Skripaļiem.

Augustā stājās spēkā ASV noteiktās sankcijas Krievijai par Skripaļu saindēšanu, kas paredz aizliegumu piegādāt Krievijai dubultā pielietojuma ražojumus, eksportēt uz Krieviju jebkādas "sensitīvas" tehnoloģijas vai preces, kas varētu kaitēt ASV nacionālajai drošībai, kā arī piegādāt naftas nozares tehnoloģijas vai to komponentus.

Otrā sankciju  kārta paredz jau diplomātiskās sadarbības statusa pazemināšanu vai pat pilnīgu apturēšanu, faktisku pilnīgu eksporta aizliegumu uz Krieviju, izņemot pārtikas preces, kā arī Krievijas importa aizliegumu, ieskaitot naftu un naftas produktus, aizliegumu Krievijas kontrolēto aviosabiedrību lidmašīnām nolaisties ASV un caur starptautiskajām organizācijām Krievijai izsniedzamo kredītlīniju bloķēšanu.

Kā ziņots, Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā Anglijas pilsētā Solsberijā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem  uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu Novičok. Londona un tās sabiedrotie  Skripaļu  saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.

Top komentāri

jālasa viss no sākuma
j
Ja pareizi sapratu pasaules ziņas, tad tika teikts tieši pretējais: Boltons teica, ka šobrīd netiek apspriests jautājums par papildus sankcijām. Kā rezultāts šādam paziņojumam bija momentāns rubļa kursa kāpums attiecībā pret dolāru un eiro. Diena- fake news???
Koļa
K
Putleru vajag nodzīt līdz režīma bankrotam. Kad mužiku dzīves līmenis sāks nopietni slīdēt uz leju, varbūt tad viņiem šis fīrers pietiks and viņi to novāks.
juris
j
driz jus kungi apdirsisieties no savam sankcijam , jau klustat smiekligi .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits