Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

CNN atklāj, ka Floridas šāvējs grupas sarakstē mudinājis nogalināt gejus un imigrantus

Turpinot izmeklēt 19 gadus vecā Nikolasa Krusa sarīkoto asinspirti Floridā, Mārdžorijas Stounmenas Duglasas vārdā nosauktajā vidusskolā Pārklendā, atklājas arvien jauni fakti, kas liecina par jaunieša vardarbīgajām nosliecēm. Jau nākamajā dienā pēc pastrādātās masu slepkavības medijos nonāca ziņas par Krusa atstātiem komentāriem vietnē YouTube, kā arī tika analizēts viņa konta saturs vietnē Instagram, kur Kruss pārsvarā pozējis ar ieročiem un interesējies par to iegādi. Nu redzeslokā nonākusi arī privātas grupas sarakste vietnē Instagram, kur Kruss izcēlies ar īpaši nežēlīgiem tekstiem, piemēram, mudinot sakalt važās melnādainos un nošaut gejus, vēsta CNN.

Amerikāņu raidorganizācijas CNN žurnālisti, pētot komentārus, kurus Kruss bija atstājis pie video vietnē YouTube, vēlāk tika pievienoti privātai grupas sarakstei vietnē Instagram - to izdarījis kāds no sarakstē iesaistītajiem. Grupas sarakstes dalībnieks un aktīvs runātājs bijis arī Kruss. Grupas locekļi CNN savu identitāti neatklāja, bet Federālais izmeklēšanas birojs, taujāts, vai zinājis par šādas sarakstes esamību, CNN žurnālistiem ieteica ar šo jautājumu vērsties Bovardas apgabala šerifa birojā. 

CNN, izpētot sarakstes vēsturi, secināja, ka Kruss tai pievienojies 2017. gada augustā, un lielākā daļa sarunu notika sešu personu starpā. Jaunieši vienojās homofobiskos un rasistiskos uzskatos, bet Kruss izcēlies ar īpašu cietsirdību. To izcēlis kāds no domubiedriem, norādot - "kaut arī es ienīstu tumšādainos, taču ne jau tik stipri, lai tos gribētu nogalināt". Savukārt Kruss vardarbīgus nolūkus paudis regulāri, rakstot, ka "tumšādainajiem cilvēkiem jābūt važās" un ka "meksikāņi jānogalina". No sarunas konteksta un toņa CNN secina, ka šie uzskati nav pausti kā joks.

Kruss paudis arī antisemītiskus uzskatus. "Mana īstā mamma bija ebrejiete. Priecājos, ka nekad viņu neesmu saticis," rakstīto citē CNN.

Tāpat grupā valdījis homofobisks noskaņojums, kur viens no sarakstes dalībniekiem izteicies, ka ienīst homoseksuālus cilvēkus, bet Kruss norādījis, ka "tiem jāiešauj pakausī". Tāpat Kruss baltādainās sievietes, kurām ir romantiskas attiecības ar citas rases cilvēkiem, dēvējis par "nodevējām".

Kruss čatā arī atklāti atzinis: "Man šķiet, ka es nogalināšu cilvēkus." Kad kāds no sarakstes biedriem norādījis, lai Kruss nerunā tādas lietas, viņš atteicis, ka "tikai ākstās".

Šobrīd gan nav nekādu ziņu, ka Kruss vai kāds cits no grupas sarakstes biedriem, par spīti ārkārtīgi vardarbīgajiem un rasistiskajiem sarunu tematiem, būtu kādas aktīvas labējo radikāļu organizācijas biedrs.

Sarakstē jaunieši arī apsprieduši ieročus, bet Kruss paziņojis, ka par nupat saņemto atalgojumu iegādāsies bruņuvesti.

Jau vēstīts, ka Kruss skolā, izmantojot pērn legāli iegādātu triecienšauteni AR-15, sarīkoja asiņaināko slaktiņu skolā ASV kopš 2012. gada - toreiz apšaudē pamatskolā Konektikutas štatā tika nogalināti 28 cilvēki, lielākoties mazi bērni. Valentīna dienā notikusī apšaude vidusskolā Pārklendā laupīja dzīvību 17 cilvēkiem, bet vēl 15 tika ievainoti, bet Kruss drīz pēc tam aizturēts.

Top komentāri

CNN
C
ir Obamas slavinātājkantoris, obama bija tas, kas savilka ASV un radīja virkni privilēģiju saviem sugas brāļiem ar kuras tagad ASV normāli pilsoņi pamazām sāk ņemt nost...
Nu ja
N
Es dzirdēju it JA viņu izslēdza no skolas par ļoti sliktu uzvešanās. Bet vai nepietiek amerikai apraudat savus bērnus,kuri tiek nežēlīgi nogalināti skolas. Kamdēļ ieroči ir tik pieejami,varbūt vajadzētu padomāt par to ,lai nopirkt ieročus būtu problēma.
ClintonNewsNetwork virtuve
C
https://youtu.be/UQcCIzjz9_s?list=WL
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits