Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

CNN: Iespēju kandidēt uz ASV prezidenta krēslu apsver TV zvaigzne Opra Vinfrija

Populārā ASV televīzijas personība, sarunu šova vadītāja Opra Vinfrija aktīvi apsverot iespēju pretendēt uz ASV prezidenta amatu, amerikāņu raidorganizācijai CNN esot atklājuši divi tuvi Vinfrijas draugi.

Baumas par Vinfrijas nolūkiem kandidēt uz augsto amatu strauji izplatījās pēc viņas runas Zelta Globusa balvu pasniegšanas ceremonijā svētdienas vakarā, kurā ieskanējušās politiskas notis. Vinfrija runā galvenokārt koncentrējusies uz cilvēktiesību jautājumiem un runājusi par seksuālo vardarbību pret sievietēm kampaņas #MeToo kontekstā (kampaņa, kurā gan sievietes, gan vīrieši tika iedrošināti publiski dalīties ar savu pieredzi un stāstiem par piedzīvotu seksuālu uzmākšanos vai cita veida seksuālu vardarbību), taču arī norādījusi, ka "pie horizonta aust jauna diena", piešķiļot dzirksteli runām par gatavošanos vēlēšanu kampaņai.

CNN raksta, ka nākamajā rītā pēc runas Zelta Globusu ceremonijā ASV televīzijas rīta raidījumos "prezidente Vinfrija" bijis viens no galvenajiem tematiem.

Vinfrijas draugi, kuri vēlējās palikt anonīmi, CNN norādījuši, ka daudzi no viņas tuvāko cilvēku loka TV zvaigzni jau labu laiku privātās sarunās mudinājuši apsvērt kandidēšanu uz augsto amatu. Šīs sarunas esot notikušas jau pirms vairākiem mēnešiem, taču informācijas avots uzsvēra, ka Vinfrija vēl neesot izlēmusi par to, vai nākamajās vēlēšanās kandidēs uz Baltā nama saimnieces amatu. 

Šobrīd par izskanējušajām baumām nav izteikušies arī Vinfrijas preses pārstāvji.

Par to, ka Vinfrijas vērā ņemamā turība un slava dod viņai potenciālu būt spēcīgai prezidenta amata kandidātei no demokrātu nometnes, jau pērn regulāri izteicās politiskie stratēģi, tomēr Vinfrijas kandidēšanas gadījumā eksperti par viņas izredzēm ir arī zināmā mērā skeptiski, uzdodot jautājumu - vai amerikāņi tik tiešām divreiz pēc kārtas par ASV prezidentu izraudzīsies TV šovu zvaigzni? Jāatgādina, ka pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps arī bijusi TV personība, vadot šovu Māceklis.

Jāatgādina, ka Vinfrija iepriekš publiski atbalstījusi Demokrātu partijas kandidātus - 2008. gadā Baraku Obamu un 2016. gadā Hilariju Klintoni. 

Top komentāri

dzeltenā kaite
d
Liberālā clintonnewsnetwork pļūka nerimst.
savedēja
s
https://www.youtube.com/watch?v=r_hfg1rRSoQ https://www.youtube.com/watch?v=WS0rftm0Guc
ha
h
ASV ievēl idiotus un tad brīnaas ka pasaule juuk!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits