Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Cukerbergs: Facebook ir "bruņošanās sacensības" ar Krieviju

Sociālā tīkla Facebook dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs otrdien, sniedzot liecības ASV Kongresā, uzņēmās personīgu atbildību par vairāku desmitu miljonu lietotāju datu nopludināšanu, vienlaikus brīdinot par "bruņošanās sacensībām" ar Krievijas dezinformāciju.

"Tā bija mana kļūda, un es to nožēloju," Cukerbergs sacīja par 87 miljonu lietotāju datu nodošanu nepienācīgā veidā politisko konsultāciju uzņēmumam Cambridge Analytica, kas 2016. gada ASV vēlēšanu gaitā sadarbojās ar Donalda Trampa kampaņu.

"Es uzsāku Facebook, es to pārvaldu un es esmu atbildīgs par to, kas tur notiek."

Viņš piebilda, ka Facebook nav pietiekami aizsargājis platformu, un atzina, ka "tas attiecas uz viltus ziņām, ārvalstu iejaukšanos vēlēšanās un naida runu, kā arī attīstītājiem un datu aizsardzību."

Notiek pastāvīga cīņa, lai aizstāvētos pret Krievijas centieniem manipulēt ar Facebook platformu un ietekmēt vēlēšanas ASV un citās valstīs. "Krievijā ir cilvēki, kuru darbs ir mēģināt ekspluatēt mūsu sistēmas un citas interneta sistēmas. Tāpēc tās ir bruņošanās sacensības. Viņi turpinās censties, lai kļūtu labāki, un mums ir jāinvestē, lai arī mēs kļūtu labāki," sacīja Cukerbergs.

Jau vēstīts, ka Facebook ir iesaistīts privāto datu aizsardzības skandālā pēc ziņām, ka Lielbritānijas datu analīzes firma Cambridge Analytica, kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojusi 87 miljonu ASV vēlētāju Facebook profilu informāciju bez viņu atļaujas.

Top komentāri

Trollis JT
T
" Facebook ir "bruņošanās sacensības" ar Krieviju " ??? Ja kaut kas patiešām "IR" ... tad tās ir pārbiedētā Cukerberga piedirstās bikses. Facebook politkorekti ļurina, un tēlo krievu apkarotāju ... lai viens no pasaules bagātākajiem pēc mēneša nekļūtu nabagāks par vidusmēra Braitonbīčas taksometra šoferi.
bet
b
Pēc 10 gadiem neviens vairs neatcerēsies, ka Facebook kādreiz eksistēja. Tā vietā nāks klāt citi burbuļi.
Ubalts
U
Muļķim paveicās, jo bija īstajā laikā un vietā. Gluži kā aklai vistai grauds.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits