Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Desmitiem bojāgājušo, aukstumam un sniegam paralizējot dzīvi Ziemeļamerikā

Vismaz pieci desmiti cilvēku zaudējuši dzīvību, aukstumam un sniega vētrām nedēļas nogalē paralizējot dzīvi ASV un Kanādā, vēsta BBC. 46 cilvēki miruši ASV, kur visvairāk cietis apgabals ap Bufalo pilsētu Ņujorkas štatā, vēsta Sky News. Četri cilvēki zaudēja dzīvību netālu no Meritas pilsētas Britu Kolumbijas provincē Kanādas rietumos, kad uz slidenā ceļa apgāzās autobuss.

Meteorologi atzīmē, ka ziemas vētras apņemtā teritorija ir nepieredzēti plaša, izstiepjoties no Kanādas ziemeļos līdz pat Riograndes upei Teksasas dienvidos, ziņo BBC. Tuvākajās dienās gan tās postošā ietekme mazināšoties, taču daudzās vietās joprojām būs spēkā varasiestāžu aicinājums izvairīties no ceļošanas.

Svētdien un pirmdien bija izdevies atjaunot elektrības piegādi daudziem mājokļiem, kuriem tā tika pārtraukta sniega vētru laikā. Svētdienas vakarā bez elektrības bija mazāk par 200 tūkstošiem energokompāniju klientu no 1,7 miljoniem, kam elektroapgāde pārtrūka vētras laikā. Kanādā bez elektrības svētdien bija vēl 140 tūkstoši mājokļu, galvenokārt Ontārio un Kvebekas provincē.

Taču tūkstošiem avioreisu tika atcelti, un cilvēkiem nācās atteikties no plāniem Ziemassvētku brīvdienās apmeklēt ģimenes.

Ņujorkas štata gubernatore Ketija Hočula paziņoja, ka "šī ieies vēsturē kā Bufalo postošākā vētra". Viņa teica, ka esot šokējoši redzēt daudzās automašīnas, kas kā kara zonā iestrēgušas ceļmalās. Gubernatore arī uzsvēra, ka cilvēkiem vēl kādu laiku vajadzētu pēc iespējas nepamest savus mājokļus, jo situācija joprojām esot dzīvību apdraudoša. Daļa bojāgājušo tika atrasti nosaluši ieputinātās automašīnās ceļmalās.

ASV vislielāko salu piedzīvoja Montānas iedzīvotāji, kur gaisa temperatūra nokrita līdz mīnus 45 grādiem pēc Celsija. Taču pat Dienvidfloridā bija tik auksts, ka no kokiem sāka krist sasalušās iguānas.

Kanādas meteorologi brīdinājuši, ka daudzviet valstī aukstums saglabāsies arī šajā nedēļā, ziemeļrietumu teritorijās sasniedzot mīnus 28–43 grādus.

Reuters vēsta, ka daudzviet Ņujorkas štatā nedēļas nogalē sniegā iestiga ne tikai tie, kuri neklausīja aizliegumam doties ceļā, bet arī sniega tīrītāji, medicīniskās palīdzības automašīnas un glābēju tehnika un nācās "glābt glābējus".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits