Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Duterte atmaigst pret ASV un Trampu: Mums abiem patīk lamāties!

Pretrunīgi vērtētais Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte, kurš pēdējo mēnešu laikā īpaši pacenties, lai apgrūtinātu diplomātiem darbu komunikācijā ar ASV pārstāvjiem, tostarp nodēvējis pašreizējo prezidentu Baraku Obamu par kuces dēlu, kā arī paziņojis, ka "pamet ASV", pēc ziņām par Donalda Trampa ievēlēšanu pret Savienotajām Valstīm šķietami atmaidzis, saskatot Trampā savu līdzinieku.

"Mums abiem patīk lamāties. Kā notiek pati mazākā lieta, mēs lamājamies uz nebēdu. Mēs esam līdzīgi," Duterte par jaunievēlēto ASV prezidentu izteicies trešdien, piebilstot: "Vēlos apsveikt Trampu. Lai dzīvo!" 

Ciešo sabiedroto - ASV un Filipīnu - attiecības kļuva saspīlētas tieši pēc Dutertes veltītajiem apvainojumiem Obamam, raksta CNN. Mēnesi pēc tam vizītes laikā Ķīnā viņš paziņoja, ka aliansei ar ASV ir beigas, norādot: "Amerika ir zaudējusi". Tāpat Duterte paziņoja, ka Filipīnas pārtrauks kopīgos militāros treniņus ar ASV karavīriem, kas līdz šim notikuši regulāri. 

Pēc Trampa ievēlēšanas gan viņš savas domas krasi mainījis, paziņojot, ka kopīgas militārās mācības notiks.

Jau vēstīts, ka negaidīti par 45. ASV prezidentu ievēlēts miljardieris Donalds Tramps. Viņa konkurente Hilarija Klintone piekāpšanās runā atzina, ka sakāve ir sāpīga, taču uzsvēra, ka amerikāņiem jādod Trampam iespēja.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits