Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Džuliāni: Tramps nevar tikt izsaukts uz tiesu vai apsūdzēts

ASV prezidenta Donalda Trampa advokāts Rūdijs Džuliāni svētdien vairākās intervijās medijiem paziņojis, ka Tramps nevar tikt izsaukts uz tiesu vai apsūdzēts. Vienīgā iespējamā rīcība pret viņu ir impīčments.

"Viņš nekādā gadījumā nevar tikt izsaukts uz tiesu vai apsūdzēts. Es nezinu, kā viņu iespējams apsūdzēt, kamēr viņš ir amatā, vienalga par ko," intervijā laikrakstam The Huffington Post paziņoja Džuliāni.

Viņš atzina, ka Trampam draudētu impīčments, piemēram, ja viņš nošautu bijušo Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Džeimsu Komiju.

"Ja viņš nošautu Džeimsu Komiju, viņš tiktu atstādināts impīčmenta ceļā nākamajā dienā," sacīja Džuliāni, piebilstot, ka pēc tam Trampu varētu tiesāt.

Intervijā raidorganizācijai ABC advokāts sacīja, ka Trampam, droši vien, ir tiesības pašam sevi apžēlot, bet prezidents neko tādu negrasās darīt.

Džuliāni ar šādiem komentāriem nācis klajā pēc tam, kad laikraksts The New York Times publicēja vēstuli, ko Trampa juristu komanda 29.janvārī nosūtījusi īpašajam prokuroram Robertam Milleram, kurš veic izmeklēšanu par iespējamu saistību starp Krieviju un Trampa vēlēšanu kampaņu un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Vēstulē juristi apgalvo, ka Tramps nevar tikt izsaukts uz tiesu, viņam nevar tikt izvirzītas apsūdzības un viņš nevar tikt atzīts par vainīgu izmeklēšanas kavēšanā jo viņš, būdams prezidents, ir arī valsts augstākā tiesībaizsardzības amatpersona.

Džuliāni intervijā ABC sacīja, ka Millers vēl nav atbildējis uz šo vēstuli.

Top komentāri

trampistu analfabētisms
t
ASV prezidents nav ''augstākais stiesu varas pārstāvis'' un tiesu vara ir neatkarīga no izpildvaras un likumdevēja. Tioesa var atzīt prezidenta lēmumus par nelikumīgiem, kā ar dažiem Trampa lēmumiem jau ir noticis.
advokāts - tā ir diagnoze
a
Votergeitas skandāla vaininieks nevienu nenošāva, kas tomēr netraucēja viņu atcelt. Es saprotu, ka advokātam jānoepna klienta samaksātais honorārs, bet advokāta uzdevums tomēr ir izskatīt situācijas atbilstību likumam, nevis smīdināt publiku ar muļķīgām frāzēm, it kā viņš būtu komiķis vai klauns.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits