Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

FOTO: Jūrā pirmo reizi devies jauns, futūristisks ASV karakuģis

Pirmdien, 7.decembrī, pirmo reizi atklātos ūdeņos devies ASV flotes lielākais un modernākais raķešu kuģis - iznīcinātājs. _USS Zumwalt _ir visai futūristiska paskata karakuģis, un ir pirmais no trim šāda tipa kuģiem, ko iecerēts iekļaut ASV flotes sastāvā, vēsta tehnoloģiju portāls The Verge.Pirmais izmēģinājuma reiss palīdzēs izvērtēt jaunā kuģa stabilitāti.

Tā dizains - borti, kas vērsti slīpi un sašaurinās virs iegrimes līnijas, atgādina pirmos ar dzelzs plāksnēm apšūtos karakuģus 19.gadsimtā. No šī dizaina inženieri atteicās 20.gadsimta sākumā, jo šāda tipa kuģi nebija tik stabili kā tradicionālā - uz leju vērstā ķīļveida -, tipa kuģi. ASV flotes amatpersonas gan norāda, ka jebkuras problēmas ar nestabilitāti palīdzēs novērst modernas, datorizētas sistēmas.Kuģa, USS Zumwalt, kuru daži jau nodēvējuši par ASV flotes nākotnes vēstnesi, būvniecība uzsākta pirms astoņiem gadiem. Šīs klases kuģi paredzēti darbībai gan okeānā, gan seklos ūdeņos. Kuģa pielietojums ir plašs - no lielāku kuģu aizsardzības funkcijas līdz sauszemes mērķu iznīcināšanai piekrastes rajonos.Sākotnēji flote bija iecerējusi 32 šādu kuģu būvi, taču augsto izmaksu dēļ skaitlis pakāpeniski samazināts līdz trim. Katrs izmaksās četrus miljardus ASV dolāru, turklāt šī summa neiekļauj pētniecisko darbu.

Top komentāri

Trollis JT
T
Šir karakuģis ir labais kuģis, šis nekad, nekad nešauj pa civilajiem (sirmgalvji, sievietes un bērni). Tikai un vienīgi pa militāristiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Laikraksts: Čečenijas līderis ir smagi slims

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs ir smagi slims, viņam ir aizkuņģa dziedzera šūnu nekroze, un nav cerību, ka viņš izveseļosies, vēsta tīmekļa izdevums Novaja gazeta Jevropa.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits