Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā 0 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Fotogrāfija ar pārbijušos imigrantu bērnu dod iedvesmu neticami veiksmīgai ziedojumu kampaņai

Vien četru dienu laikā, kopš plašu rezonansi pasaulē izraisīja reportāža no kādas nošķirto bērnu izmitināšanas vietas Teksasas štatā, kas izvietota pamestā noliktavā, pārim no Kalifornijas izdevies ziedojumos piesaistīt vairāk nekā četrus miljonus dolāru. Ziedojumu kontā ik minūti "iekrīt" vairāki tūkstoši dolāru, un šo naudu plānots izlietot uz ASV-Meksikas robežas šķirto ģimeņu atkalapvienošanai, vēsta CNN.

Šarlote un Deivs Vilneri nolēma vāk ziedojumus pēc tam, kad redzēja plašu publicitāti guvušo attēlu ar kādu vien divus gadus vecu meitenīti, kura pārbijusies stāv un skatās uz apkārt esošajiem pieaugušajiem pēc tam, kad šķērsota Meksikas-ASV robeža. Meitenītes ģimene ar plostu bija šķērsojusi Riograndes upi, kas atdala Meksiku no ASV, bet ASV pusē imigrantu grupu apturēja ASV robežsargu patruļa. 

"Šie nav bērni, par kuriem mēs drīkstam nelikties ne zinis. Tie ir gluži kā mūsu bērni. Kad mēs raugāmies šo bērnu sejās, mēs tajās redzam savu bērnu sejas," norādījusi kampaņas organizatore Šarlote Vilnere. 

Vilneru pāris kampaņu uzsāka ar mērķi savākt 1500 dolāru, lai palīdzētu apvienoties vienai imigrantu ģimenei, taču kampaņa pārsniegusi visas cerības, otrdien aptuveni 96 tūkstošiem ļaužu kopumā saziedojot jau vairāk nekā četrus miljonus dolāru. Jaunais kampaņas mērķis ir sasniegt piecu miljonu dolāru slieksni.

Kampaņā savāktie līdzekļi nodoti Teksasā bāzētajai bezpeļņas organizācijai Bēgļu un imigrantu izglītības un juridisko pakalpojumu centrs, kas par pazeminātu samaksu piedāvā juridisko atbalstu grūtībās nonākušiem imigrantiem. Sākotnējais kampaņas mērķis 1500 dolāru apmērā tika noteikts, balstoties šīs organizācijas aplēsēs par minimālajām izmaksām vienas ģimenes atkalapvienošanai.

Top komentāri

crime
c
Konts grūtībās nonākušiem robežpārkāpējiem.
Ludmila
L
Lai meksikāņi dzīvo savā Meksikā,viņi jau nebrauc uz ASV strādāt.Visi tik laužas uz Vāciju,Franciju,Ameriku,Angliju.Melnie savas valstis piedirsuši,strādāt negrib,skrien kur sakoptāks kur zāle zaļāka,lai strādā savās zemēs,lai brauc uz Dubaju un citur kur nav karš.
ļuļa
ļ
interesanti gan, kāpēc šitie paši labcilvēki netaisa palīdzības kontus tiem bērniem, kam teroristu uzbrukumos ir norautas kājas un rokas? to noslīkušo turcēnu arī pa visu pasauli pa mēdijiem izvazāja, bet tik pat vecu meitenīti, ko musļiks sabrauca barselonā nerādīja nekur un nevienu ar šo noslepkavoto bērnu nežēlināja. kas tā par modi tagad uznākusi, žēlināt publiku ar noziedznieku bērniem? pārkāp likumu, rēķinies ar sekām. man reāli pofig vai nelegāļu bērni raud vai nē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits