Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Islāma sekstūrisms Indijā - nepilngadīgas sievas cena ir 1800 ASV dolāri mēnesī

Kādas 17 gadus vecas Indijas pilsētas Haidarabadas iedzīvotājas stāsts paceļ priekškaru pār šīs pilsētas seksa tūrisma industriju: meitene gandrīz kļuva par „sievu uz mēnesi” 44 gadus vecam sudānietim, kuram viltots laulību sertifikāts izmaksāja 1800 ASV dolārus, vēsta britu laikraksts The Telegraph.

Kad „vīrs” ieradās ar prasību, lai nepilngadīgā Naušina Tobasuma ķertos pie sievas pienākumu pildīšanas, viņa kategoriski atsacījās, savukārt meitenes tuvinieki paziņoja, ka Naušina vai nu pakļausies, vai tiks bargi sodīta, kamdēļ meitene aizbēga no mājām.

Naušinai Tobasumai paveicās – viņa sastapa policijas patruļu, savukārt kārtības sargi nekavējoties aizturēja viņas krustmāti, meitenes ārzemju „vīru” un musulmaņu garīdznieku, kurš bija izsniedzis laulību sertifikātu, raksta izdevums.

„Vīrs” izrādījās Sudānas naftas kompānijas menedžeris Osama Ibrahims Muhameds. Lai arī precējies un divu bērnu tēvs, no Sudānas Indijā viņš bija ieradies, uzzinot no sava drauga, ka tas uz 40 dienām iegādājies par „sievu” nepilngadīgu meiteni no Haidarabadas. Savukārt savu „sievu” sudānietis izvēlējās no četrām pretendentēm – uz šīm skatēm, uzdodot tās par darba intervijām, Naušinu Tobasumu vadāja meitenes krustmāte.

Pēc izvēles izdarīšanas „līgavainis” samaksāja 100 000 rūpijas (aptuveni 1800 ASV dolāri): 70 000 – vecākiem, 5 000 – musulmaņu garīdzniekam, kurš izsniedza dokumentus par laulību, 5 000 – tulkam un 20 000 – jau pieminētajai krustmātei. Jāpiebilst, ka bez laulību sertifikāta esamības šādi darījumi notiek reti, jo Korāns nosoda prostitūciju.

„Ja sudānietis vēlas seksu, viņam dzimtenē nākas maksāt trīs reizes vairāk, vai arī nākas ņemt otro sievu. Indijā meitenes ir daudz lētākas un arī skaistākas,” laikrakstam sudānieša loģiku izskaidrojis kāds Indijas policists.

Šādas īsas laulības Indijā ir aizliegtas, tāpat tās nosoda arī islāms. Bez tam Indijas sievietēm nav tiesību precēties līdz 18 gadu sasniegšanai, kamdēļ viltotajā dokumentā bija teikts, ka Naušinai Tobasumai ir 24 gadi. Saskaņā ar dokumentu, pēc sudānieša atvaļinājuma beigām bija paredzēta arī laulības šķiršana.

Meitenes vecāki šobrīd slēpjas no policijas, kura gatavojas uzrādīt viņiem uzreiz vairākas apsūdzības. Tajā paša laikā ir skaidrs, kādēļ ģimene izšķīrās par Naušinas Tobasumas „pārdošanu” – visa ģimene lielā nabadzībā dzīvoja nelielā vienistabas mitekli, raksta The Telegraph. Ik mēnesi pilsētā tiek noslēgtas vismaz 15 šādas fiktīvas laulības, jo 30-40% Haidarabadas iedzīvotāju mīt nabadzībā. Un tā nav tika šīs pilsētas, bet visas Indijas problēma, norāda izdevums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits