Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ķīna brīdina ASV par sekām iespējamajai Pelosi vizītei Taivānā

Ķīna brīdinājusi ASV par "ļoti nopietnu situāciju un sekām", ja ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi apmeklēs Taivānu iepriekš neizziņotā vizītē.

Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis pirmdien žurnālistiem Pekinā sacīja, ka šāda vizīte būtu klaja iejaukšanās Ķīnas iekšējās lietās.

"Ķīnas puse ir vispusīgi sagatavota visiem gadījumiem," sacīja Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis, komentējot baumas par Pelosi iespējamo vizīti Taivānā šonedēļ.

"Tautas atbrīvošanas armija nestāvēs dīkā, un Ķīnas puse noteikti veiks stingrus un izlēmīgus pasākumus, lai aizsargātu mūsu suverenitāti un teritoriālo nedalāmibu," paziņoja amatpersona.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas uzskata Taivānu par savas teritorijas sastāvdaļu.

Pelosi pirmdien ieradās vizītē Singapūrā, kur tikās ar valdības pārstāvjiem un apmeklēja ASV Tirdzniecības palātas rīkoto pieņemšanu.

Pelosi plāno apmeklēt arī Malaiziju, Japānu un Dienvidkoreju.

Taivāna nav iekļauta viņas oficiālajā vizīšu plānā, bet Ķīnas valsts mediji pauduši bažas, ka Pelosi varētu ignorēt Pekinas brīdinājumus un apmeklēt arī Taivānu. Tā būtu augstākā ranga ASV amatpersonas vizīte Taivānā pēdējās desmitgadēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits