Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Laikraksts: ASV vēlas Pakistānas izlūkdienesta palīdzību Afganistānas sarunās

ASV cenšas nodrošināt Pakistānas izlūkdienesta palīdzību, lai organizētu izlīguma sarunas Afganistānā, pirmdien vēsta laikraksts The New York Times.

Mēģinājumi ievadīt sarunas sākušies vien mēnesi pēc tam, kad ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija pārmeta Pakistānas izlūkdienestam ar Al Qaeda saistītā Hakani afgāņu nemiernieku grupējuma atbalstīšanu, vēsta The New York Times.

Laikraksts ziņo, ka ASV turpinās gaisa un sauszemes uzbrukumus Hakani tīklam un talibiem, papildinot tos ar uzstājīgām prasībām, lai Pakistānas Starpdienestu izlūkdienests (ISI) panāktu talibu un Hakani tīkla piedalīšanos sarunās.

Jau ziņots, ka augsta ranga ASV amatpersonas, tostarp arī valsts sekretāre Hilarija Klintone šomēnes apmeklēja Pakistānu, lai pamudinātu Islamabadu spert stingrākus soļus pret islāmistu ekstrēmistiem, jo sevišķi Hakani tīklu, kurš veic uzbrukumus ASV spēkiem Afganistānā.

Tomēr ISI ir elementi, kuri šādas sarunas uzskata par neizdevīgām, jo, iespējams, saskata nemierniekos savu labāko izdevību saglabāt ietekmi Afganistānā, ziņo The New York Times.

Laikraksts vēsta, ka mēģinājumi organizēt sarunas ar nemierniekiem atspoguļo Baltā nama cerības izstrādāt līguma uzmetumu līdz 5. decembrim, kad Vācijā gaidāma starptautiska konference Afganistānas jautājumā.

Tomēr arī ASV administrācijā jaunā iniciatīva tiek uztverta ar dziļu skepsi, kas daļēji skaidrojams ar to, ka Pakistānas valdība ir izstrādājusi pati savu stratēģiju, norāda The New York Times.

Pirms talibu režīma gāšanas Pakistāna bija tā galvenais diplomātiskais atbalstītājs, un gan Kabula, gan Vašingtona regulāri pārmet Pakistānai centienus destabilizēt situāciju Afganistānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits