Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Masks pēc aptaujas paziņo par apturēto Twitter kontu atjaunošanu

Sociālo mediju uzņēmuma Twitter īpašnieks Īlons Masks ceturtdien paziņoja, ka daudzi iepriekš apturēti tviterkonti tiks atjaunoti, balstoties uz šajā platformā sarīkotas neformālas aptaujas rezultātiem.

Šis paziņojums izskanējis pēc tam, kad Masks izpelnījās kritiku par to, ka viņa kritēriji "Twitter" satura moderācijai ir atkarīgi no personīgām iegribām, viņam pašam izlemjot, kurus kontus atjaunot, bet kurus - ne. 

"Tauta ir runājusi. Amnestija sākas nākamajā nedēļā," tvītoja Masks. "Vox Populi, Vox Dei," viņš piebilda, citējot seno romiešu sakāmvārdu "Tautas balss - Dieva balss".

Maska trešdien rīkotajā aptaujā piedalījās 3,16 miljoni respondentu, no kuriem 72,4% atzina, ka "Twitter" vajadzētu atļaut apturēto kontu atjaunošanu, kamēr tie nepārkāpj likumu vai neiesaistās "kliedzošā spamošanā".

Līdzīgu aptauju Masks iepriekš bija sarīkojis, lai izlemtu par bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa konta atjaunošanu. 

Tramps pēc 2021.gada 6.janvāra nemieriem Kapitolijā tika izslēgts no tvitera par musinošiem ierakstiem.

Trampa konts sestdien tika atjaunots pēc tam, kad no aptuveni 15 miljoniem respondentu 51,8% bija atbildējuši ar "jā" uz jautājumu, vai šis konts būtu atjaunojams.

Tvitera aptaujas ir atvērtas visiem lietotājiem, bet tās ir nezinātniskas un tās var ietekmēt viltus konti un boti. Lai gan Maskam ir 118 miljoni sekotāju tviterī, daudzi no 450 miljoniem ikmēneša aktīvo lietotāju varēja nepamanīt šo aptauju.

Apturēto kontu "amnestija" var uztraukt valdības iestādes, kas uzmanīgi seko tam, vai tviteris pietiekami cīnās pret "naida runu" pēc tam, kad Masks nopirka šo sociālo mediju platformu par 44 miljardiem ASV dolāru. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits