Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Millers: Trampa toreizējam advokātam Krievijas pilsonis piedāvājis "politisku sinerģiju"

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais personīgais advokāts Maikls Koens 2015. gadā tikās ar Krievijas pilsoni, kurš piedāvāja "politisku sinerģiju" ar Trampa vēlēšanu kampaņu un ierosināja Trampa tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, piektdien paziņoja ASV īpašais prokurors Roberts Millers, kurš vada izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā.

Millers arī paziņoja, ka Koens ir sniedzis "svarīgu" un "būtisku" palīdzību šai izmeklēšanai.

Cits ASV prokurors piektdien aicināja tiesu Ņujorkā piespriest "būtisku" cietumsodu Koenam, noraidot viņa lūgumu pēc viegla soda, kas būtu pamatots ar viņa sadarbošanos ar tiesu iestāžu amatpersonām. Koens augustā atzina savu vainu astoņās apsūdzībās, tostarp par krāpniecību un vēlēšanu kampaņas finansēšanas pārkāpumiem.

Millers piektdien savā ziņojumā atzina, ka Koens pielicis "būtiskas un ievērojamas pūles, lai labotu savus pārkāpumus, uzņemtos atbildību par savām darbībām un palīdzētu" īpašajai izmeklēšanai par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās.

Koens turpināja sniegt "svarīgu un patiesu informāciju", lai palīdzētu šai izmeklēšanai, septiņas reizes tikās ar izmeklētājiem "un turpina būt pieejams izmeklētājiem," tikts Millera ziņojumā.

Millers sniedzis informāciju par kontaktiem ar Krievijas interesēm vēlēšanu kampaņas laikā, par Krievijas pilsoņu mēģinājumiem piekļūt šai kampaņai, un par kontaktiem ar "personām, kas saistītas ar Balto namu" 2017. un 2018.gadā.

Ap 2015.gada novembri, tātad piecus mēnešus pēc Trampa kampaņas sākuma un labu laiku pirms iepriekš zināmajiem kontaktiem, Koens runājis ar "uzticības personu" Krievijas Federācijā, kas piedāvāja kampaņai "politisku sinerģiju" un "sinerģiju valdības līmenī".

Koens sacījis, ka šī persona "vairākkārt ierosināja" Trampa un Putina tikšanos, apgalvojot, ka tai būtu "fenomenāla" ietekme "ne tikai politiskajā, bet arī biznesa dimensijā". Koens tomēr nemēģināja panākt šīs tikšanās īstenošanu, teikts Millera ziņojumā.

Trampa preses sekretāre Sāra Sandersa paziņoja, ka šie jaunie atklājumi Koena lietā "mums nepasaka neko vērtīgu, kas jau nebūtu zināms".

"Koens ir vairākkārt melojis, un, kā prokuratūra ir uzsvērusi tiesai, Koens nav nekāds varonis," sacīja Sandersa.

Top komentāri

Ha !
H
Pie viņiem arī traki iet. Gluži, kā mūsu Rīgas Satiksmē.
trusis nejaukais
t
Millera uzdevms ir konstateet krievijas iejaukshanos ASV veeleeshanu procesaa nevis izmekleet cilveeku paarkaapumus ar sho lietu nesaistiitos jautaajumos lai peec tam vinjiem piedaavaatu maigaaku sodu apmainjaa pret jebkaadu kompromaatu. Millers pats tiks tiesaats par veselu virkni paarkaapumu, ko ir paveicis shiis izmekleeshanas laikaa. Tikko vinja izmekleeshana beigsies taa ar vinju buus cauri.
hmmm
h
Franču nacionāliste Le Pēna, gan tikās ar Putinu, gan saņēma piķi Krievijas bankas izsniegta kredīta veidā. Un? Jebkura augsta līmeņa tikšanā tiek iepriekš sarunāta, gatavota, organizēta. Un kancleres Merkelas tikšanās ar Obamu un atbalsta paušana demokrātiem nav uzskatāma par iejaukšanos? Un kad tiks tiesāti tie Latvijas politiķi, kuri nekaunīgi centās ietekmēt ASV vēlēšanas lielot Hilariju un kritizējot toreizējo kandidātu Trampu? Demokrāti pakāsa vēlēšanas, jo izvēlējās švaku, pašu demokrātu viedū, nepopulāru kandidātu. Tas arī viss kas notika 2016.gadā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits