Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mūzikas izdevēji sūdz tiesā Twitter par autortiesību pārkāpšanu

Mūzikas izdevēji, arī kompānijas Universal Music Publishing Group, Warner Chappell Music un Sony Music Publishing, sūdz tiesā vietni Twitter par "plašiem autortiesību pārkāpumiem" pret konkrēto kompāniju mūzikas katalogiem.

Prasību Tenesī štata federālajā tiesā iesniedza 17 izdevēji, kuriem ir tiesības uz tādu mākslinieku kā Dreiks, Teilore Svifta un Adele, no vienīgā atbildētāja lietā - "Twitter" īpašnieces Īlona Maska kompānijas "X Corp" - prasot vairāk nekā 250 miljonus ASV dolāru (231 miljons eiro).

ASV Nacionālās mūzikas izdevēju asociācijas vadītājs Deivids Izrealaits paskaidroja, ka "Twitter" ir vienīgā no lielākajām sociālo tīklu platformām, kura "savā pakalpojumā pilnībā atsakās licencēt miljoniem dziesmu", lai gan labi apzinās, ka platformā "miljardiem cilvēku ik dienu mūziku noplūdina, prezentē un straumē".

Viņš apsūdzēja "Twitter" par platformas sniegšanu noplūdinātai mūzikai, ar autortiesībām aizsargātiem videoklipiem un citiem materiāliem. ASV Digitālās tūkstošgades autortiesību likums paredz, ka "Twitter" un citām sociālo mediju platformās nevar iesūdzēt tiesā par autortiesību pārkāpumiem saistībā ar lietotāju augšupielādētu saturu, ja platformas cenšas dzēst autortiesības pārkāpušo materiālu un soda lietotājus, kas pārkāpj autortiesības.

Prasības iesniedzēju vērtējumā "Twitter" nerīkojas atbilstoši likumam.

17 prasības iesniedzēji ir "ABKCO Music", "Anthem Entertainment", "Big Machine Music", "BMG Rights Management", "Concord", "Hipgnosis", "Kobalt", "Mayimba", "Peer", "Reservoir Media Management", "Sony Music Publishing", "Spirit Music Group", "the Royalty Network", "Ultra Music Publishing", "Universal Music Group Publishing", "Warner Chappell" un "Wixen".

Uz žurnālistu lūgumu komentēt prasību "Twitter" preses nodaļa atsūtīja automātisku atbildi ar izkārnījuma emocijzīmi.

Jau pirms pērn oktobrī Masks pārņēma "Twitter" mūzikas industrijai bija pretenzijas pret platformu. 2020.gada ASV Senāta Tieslietu apakškomitejā Amerikas Ierakstu nozares asociācija apsūdzēja "Twitter" par bezdarbību, lai novērstu "rūpnieciska mēroga pirātismu" savā vietnē.

Laikraksts "The New York Times" ziņoja, ka "Twitter" apsvēra trīs lielāko mūzikas zīmolu mūzikas licencēšanu, tomēr sarunas tika pārtrauktas pēc tam, kad Masks pārņēma uzņēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits