Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Neskatoties uz brīdinājumiem, ASV jaunieši turpina ēst veļas pulvera kapsulas

Neskatoties uz sociālo tiklu brīdinājumiem un kompāniju centieniem, kā ziņo portāls The Verge, ASV jaunieši turpina piedalīties dzīvībai bīstamā izaicinājumā - norīt veļas pulvera kapsulu.

Lai gan mazgāšanas līdzekļu zīmola TIDE veļas pulvera kapsulas ASV tirgū ir pieejamas jau vairāk kā piecus gadus, kā arī, kā liecina interneta joku vēstures datubāze Know Your Meme, joki par kapsulu apēšanu, ņemot vērā to izskatu, kas atgādina saldumus, ir uzpeldējuši ik pa laikam, 2018.gads ASV ir iesācies ar netipiski augstu saindēšanas gadījumu skaitu. 

Tikai desmit dienu laikā janvārī saindēšanas skaits ar veļas pulvera kapsulām ir divkāršojies, proti, no 39 uz 86. Visā 2017.gadā reģistrēti 53 jauniešu saindēšanas gadījumu, bet 2016.gadā 39. 

Kā redzams, pateicoties internetā populārajai izaicinājumu kultūrai, veļas pulvera kapsulu rīšanas izaicinājums ir kļuvis populārs un ir izplatījies dažādos sociālajos medijos. Sociālais tīkls Youtube ir paziņojis, ka aktīvi seko līdzi un dzēš ārā jebkuru video, kur tiek veikts dzīvībai bīstamais izaicinājums. 

Arī interneta pārdošanas lielveikals Amazon aktīvi dzēš ārā produkta recenzijas, kurās interneta jokdari mudina apēst kapsulas. 

Know Your Meme norādīts, ka joki par kapsulu apēšanu parādījušies dažādās vietnēs. TIDE kapsulas piesaista uzmanību, jo, pateicoties iepakojumam un divu spilgto krāsu savienojumam, atgādina saldumus. 2015.gadā satīras medijs The Onion publicēja ironisku rakstu par kapsulu apēšanu. Savukārt 2017.gadā humora video producēšanas kanāls College Humor publicēja satīrisku video par kapsulu ēšanu. 

2018.gadā dažādi mediji un slavenības publicēja ziņu rakstus un video, kur aicināja jauniešus neēst veļas pulvera kapsulas.

Savukārt dažādi restorāni un ēdienu ražotāji izmanto kapsulu ēšanas tematu, lai radītu ēdienus, piemēram, saldējuma kārtojumus vai picas, kas vizuāli atgādina TIDE kapsulas. 

 

Top komentāri

Nu gan
N
Ak kungs,vai tie jaunieši kaut cik necik skolas gājuši,ķīmiju macijušies, vai tā var sevi bendet, kas par neizglitotu tautu.
Kas tas par processu -
K
TUPINA ēst? Vai - ēst tupot?
Kārklu vācietis
K
Šitas varētu būt labs iemesls noteikt Krievijai kādas papildu sankcijas ! Skaidrs,ka Kremlis vainīgs ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits