Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Netanjahu uzskata, ka Irānas kodolprogrammas apturēšanai nepieciešama ASV iejaukšanās

Izraēlas uzbrukums Irānas kodolobjektiem izraisītu nozīmīgus, bet ierobežotus postījums un tikai ASV iesaistīšanās varētu pilnībā apturēt Irānas operācijas, uzskata Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Uzņemot Amerikas Ebreju komitejas delegāciju, Netanjahu sacījis, ka tikai ASV armijai ir pa spēkam pilnībā apturēt Irānas kodolprogrammu, ko Izraēla un liela daļa pārējās pasaules uzskata par aizsegu kodolieroču attīstīšanai, trešdien ziņo laikraksts Maariv.

Netanjahu arī licis noprast, ka ASV militārās operācijas būtu jāveic, pirms Teherāna pabeidz urāna bagātināšanu līdz 20%. "Sankcijas varētu apturēt Irānu tikai tad, ja pastāv ticami militārie draudi (..) un, lai tie būtu ticami draudi, tie jādomā nopietni, proti, ja sankcijas nedarbosies - un līdz šim nav darbojušās -, tie tiks īstenoti," norādījis Netanjahu.

Runājot par militāro triecienu, Netanjahu norādījis, ka tā būtu "noteikta un specifiska misija, ko Savienotās Valstis spēj veikt perfekti", turpretī Izraēla spēj nodarīt tikai nozīmīgus postījumus.

Premjers arī uzsvēris, ka nepieciešams apturēt Irānas urāna bagātināšanas procesu. Ja Teherāna šo procesu pabeigs, "Irānai būs pietiekami daudz bagātinātā materiāla, lai īsā laikā uzbūvētu bumbu," norādījis Netanjahu. Viņš arī paudis pārliecību, ka iespēju logs, ko Irānas savaldīšanai piedāvā diplomātiskie un ekonomiskie līdzekļi, strauji aizveras, un 2013.gads būs izšķirošs, vēsta Maariv.

Izraēlai un Rietumiem ir aizdomas, ka Irānas kodolprogrammas mērķis ir kodolieroču radīšana, bet Teherāna apgalvo, ka tā domāta tikai un vienīgi civiliem mērķiem. Izraēla iespējamo Irānas kodolbruņojumu uzskata par apdraudējumu savai pastāvēšanai un pieļauj militāra uzbrukuma iespēju Irānas kodolobjektiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits