Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nopludināta informācija par jauno Apple viedtālruni

Tehnoloģiju kompānija Apple piedzīvojusi lielāko informācijas noplūdi par kādu savu produktu, kas līdz šim ir pieredzēta, ziņo BBC, vēstot par internetā izplatīto informāciju, kas apraksta jauno iPhone modeli.

Noplūdes rezultātā internetā nonākusi jaunā operētājsistēma iOS, kas vēl nav oficiāli publicēta, kā arī informācija par vairākām jaunām iekārtām.

Apple gan paredzējuši rīkot prezentāciju par jaunajiem produktiem jau otrdien, tāpēc, iespējams, kā min daži tehnoloģiju eksperti, noplūde ne tuvu nav tik satraucoša kā varētu šķist. Tomēr tas rada bažas, jo līdz šim Apple ir ļoti rūpīgi sargājuši informāciju par saviem produktiem, tādējādi pierādot, ka spēj nosargāt arī lietotāju privāto informāciju. 

Kompānija, ņemot vērā, ka informācija bija izvietota īpašās, grūti atrodamās vietnēs, pieņem, ka noplūde nebija kļūda, bet gan apzināta kaitniecība. 

Lai gan tehnoloģiju eksperti un Apple fani vēl pārmeklē nopludināto informāciju, šobrīd ir liecības, ka tiks izdots jauns augstas klases viedtālrunis, kas pavadīs pieticīgākos modeļus. Tāpat pieejami attēli ar jauno viedpulksteni Apple Watch un austiņām AirPod, informācija, ka Apple grasās pirkstu nospiedumu sensoru aizstāt vai vismaz papildināt ar sejas atpazīšanas programmu. Atrasta arī informācija par jaunu smaidiņu programmu, kas lietotāja seju padarīs par internetā izmantotajiem smaidiņiem (emoji).

Ziņots, ka Apple pieņēmuši darbā cilvēkus no FIB, Nacionālās drošības aģentūras un citiem ASV dienestiem, lai izskaustu un notvertu informācijas nopludinātājus starp kompānijas darbiniekiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits