Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ņujorka apstiprina, ka ANO Ģenerālās asamblejas delegātiem jābūt vakcinētiem

Visiem delegātiem, kas nākamnedēļ piedalīsies ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā, būs jāuzrāda pierādījums par vakcinēšanos pret Covid-19, trešdien apstiprināja Ņujorkas pilsētas pašvaldība, izraisot Krievijas sašutumu.

Delegātiem jābūt vakcinētiem, lai varētu ieiet debašu zālē, Ņujorkas mēra birojs paziņoja Ģenerālās asamblejas prezidentam vēstulē, kas datēta ar 9.septembri.

Viņiem arī jābūt vakcinētiem, lai varētu paēst vai sportot iekštelpās, piebilsts šajā vēstulē.

Ņujorka pirmdien sāka īstenot lēmumu par vakcināciju, pieprasot pierādījumu par vismaz vienas devas saņemšanu daudzām iekštelpu aktivitātēm, tostarp restorānu un izklaides vietu apmeklēšanai.

Ņujorkas pilsētas veselības komisāra parakstītajā vēstulē teikts, ka ANO debašu zāle ir klasificēta kā "saietu centrs", tātad visiem apmeklētājiem jābūt vakcinētiem, apstiprināja viņa preses sekretārs.

"Viņi arī jāuzrāda vakcinācijas pierādījums pirms ēšanas, dzeršanas vai sportošanas iekštelpās ANO [mītnes] teritorijā, un lai piedalītos visās Ņujorkas pilsētas brīnišķīgajos izklaides, pusdienošanas un fitnesa pasākumos," viņš sacīja.

Krievijas vēstnieks ANO Vasilijs Ņebenzja pieprasīja ceturtdien steidzami sarīkot Ģenerālās asamblejas sanāksmi, lai apspriestu šo lēmumu.

Ņebenzja trešdien vēstulē asamblejas prezidentam Abdullam Šahidam rakstīja, ka ir "ļoti pārsteigts un vīlies" par Šahida vēstuli Ģenerālās asamblejas delegātiem, kurā Šahids atbalstīja prasību par vakcinācijas pierādījumu.

"Mēs stingri iebilstam pret to, ka Ģenerālās asamblejas zālē vajadzētu uzņemt tikai cilvēkus ar vakcinācijas pierādījumu," rakstīja Ņebenzja. Viņš nosauca to par "skaidri diskriminējošu pasākumu" un piebilda, ka delegātu neielaišana zālē ir "skaidrs ANO hartas pārkāpums".

Šahida vēstulē arī atgādināts, ka Ņujorkas štats pieprasa visiem valkāt sejas maskas sabiedriskajā transportā. 

Ģenerālās asamblejas 76.sesija notiks no 21. līdz 27.septembrim. 

Ņujorka pieņem visas Covid-19 vakcīnas, kuras ir apstiprinājusi Pasaules Veselības organizācija vai ASV Pārtikas un zāļu pārvalde. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits