Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Obama jau pērn brīdinājis Trampu par Flinnu

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama savu pēcteci amatā Donaldu Trampu jau pērn novembrī brīdinājis, ka ģenerālleitnanta Maikla Flinna pieņemšana darbā par prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos nebūtu prātīgs solis, vēsta amerikāņu raidorganizācija CNN. Jāatgādina, ka Flinns bija spiests atstāt amatu pēc skandāla par viņa saistību ar Krievijas amatpersonām un diplomātiem. Par šiem sakariem Flinns sniedza maldinošu informāciju.

Obama savas bažas par Flinnu paudis jau desmit dienas pēc Trampa ievēlēšanas. Kā ziņo CNN, šīs bažas bija saistītas ar ziņām par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu gaitā. "Izmeklēšanas laikā regulāri uzdūrāmies Flinna vārdam," izteicās kāda augsta ranga Obamas administrācijas amatpersona.

Flinns Obamas prezidentūras laikā bija Aizsardzības izlūkošanas aģentūras priekšnieks, bet 2014.gadā amatu pameta. Tas esot noticis iekšēju nesaskaņu dēļ. Tramps Flinnu atlaida 24 dienas pēc tam, kad publiski izskanēja pirmās ziņas par Flinna tikšanos ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku, kuru ASV drošības dienesti uzskata par vienu no Krievijas nozīmīgākajiem spiegiem un spiegu vervētājiem Vašingtonā.

Pēc Flinna aiziešanas no amata viņa vietā izraudzīts ģenerālleitnants Herberts Reimonds Makmāsters, kurš, ir militārajās aprindās pazīstams virsnieks un vēstures doktors, kā arī vairāku karu veterāns. Viņa vadītā kauja pat iekļuvusi populārā trilleru rakstnieka Toma Klensija grāmatā Armored Cav.

 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits