Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Vietām sniegs izraisījis arī haosu autosatiksmē, bet atsevišķu pilsētu lidostās atcelti avioreisi

Pilsētā Floridā pirmo reizi 28 gadu laikā snieg

ASV Floridas štata Talahasī pilsētā trešdien piedzīvots pirmais sniegs 28 gadu laikā, kad ziemas vētra ASV Atlantijas okeāna piekrastes štatos virzījās uz dienvidiem, tostarp skarot Čarlstonas pilsētu Dienvidkarolīnas štatā un Savannu Džordžijas štatā.

Sinoptiķi brīdināja, ka tā pati meteoroloģiskā sistēma var drīz pieņemties spēkā, atnesot vējus ar orkāna spēku, plūdus piekrastē un biezu sniegu.

Bīstami zema gaisa temperatūra, kas vairākas dienas piemeklēja plašu teritoriju no Jaunanglijas štatiem līdz Teksasai, ir vainojama vismaz 16 nāves gadījumos.

Floridā trešdien bija spēkā brīdinājums par ziemas vētru, un sinoptiķi paziņoja, ka vēji ar orkāna spēku ceturtdien piekrastē var radīt septiņus metrus augstus viļņus.

Skolās ASV dienvidaustrumos tika atceltas mācību stundas, un policija aicināja autovadītājus atturēties no braucieniem.

Savannā, Čarlstonā un vairākās citās lidostās sniega un ledus dēļ tika atcelti avioreisi. 95. starpštatu automaģistrāle 97 kilometru garā posmā apledoja, un uz tās notika simtiem avāriju.

Džordžijas štata gubernators Neitans Dīls izsludināja ārkārtas stāvokli līdz piektdienai 28 apgabalos. Alabamas štata piekrastes skolās tika uz laiku atceltas prasības par skolēnu formastērpiem, lai skolēni varētu siltāk saģērbties.

Floridas lielākie izklaides parki paziņoja, ka tiek slēgtas ūdens atrakcijas. Savukārt Ziemeļkarolīnas Zooloģiskais dārzs Ešboro pilsētā piedāvāja biļetes ar atlaidēm tiem, kas aukstajā laikā vēlētos apskatīt leduslāčus, polārlapsas un aļņus. 

Top komentāri

Ko lai saka.....
K
GLOBĀLĀ SASILŠANA.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits