Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Prātam neaptverama vardarbība ASV ģimenē: Bērni saķēdēti, sisti un tikuši mazgāties reizi gadā

Amerikāņi Deivids un Luisa Turpini, kuri nu sēdušies uz apsūdzēto sola par šausminošu vardarbību pret pašu bērniem, savu vainu pāridarījumā noliedz, taču prokuratūras rīcībā ir informācija, kas liecina par ilgstošu spīdzināšanu - 13 Turpinu pāra atvases pārcietušas gan sišanu, gan cita veida mocības, un dzīvojuši antisanitāros apstākļos, vēsta CNN.

"Dažreiz, strādājot šajā amatā, nākas saskarties ar cilvēku šausminošu rīcību, un šis ir tas gadījums," medijiem preses konferencē paudis Riversaidas apgabala prokurors Maiks Hestrins.

Par Turpinu pāra namā notiekošo tapis zināms vien tāpēc, ka 17 gadus vecajai meitai izdevies izbēgt un uzmeklēt palīdzību. Tiek ziņots, ka viņa bēgšanu plānojusi jau vairākus gadus. 

Bērni reizēm sodīti ar sasiešanu, un reizēm līdz atsiešanai pagājušas pat nedēļas, žurnālistiem ceturtdien atklāja prokurors. Bērni pieķēdēti pie gultām un nav atsvabināti arī tad, kad tiem vajadzēja apmeklēt tualeti. Tāpat viņi regulāri sisti. 

Kaut bērni bija 13 (vecumā no 2 līdz pat 29 gadiem), pretestību vecākiem viņiem bijis grūti izrādīt - sliktā uztura dēļ viņi bija vāji.

Apsūdzībā norādīts arī, ka Turpinu atvases dzīvoja ārkārtīgi nehigiēniskos apstākļos, piemēram, laisti mazgāties tikai reizi gadā. Tāpat bērni esot tikuši sodīti, ja mazgājuši rokas augstāk par plaukstas locītavu, jo vecāku izpratnē tā bijusi "rotaļāšanās ar ūdeni".

Bērniem bijusi viena maltīte dienā, bet reizēm vecāki ēdienu nolikuši vietā, kur bērni to var redzēt, bet netiek tam klāt. Bērni pavadījuši nomodā lielāko daļu nakts, bet devušies gulēt tikai rītā.

Turpinu ģimenes atvases nav bijušas uz pārbaudēm pie ārsta vai zobārsta četrus gadus. Daļai bērnu neesot nekādu zināšanu par dzīvi aiz mājas sienām, un daži neesot zinājuši, kas ir policists un policija. 

Kad bērni netika pieķēdēti pie gultām, viņi ieslēgti katrs savā istabā. Mājā bijušas rotaļlietas, taču lielākā daļa no tām - neizmantotas un oriģinālajos iepakojumos. Bērniem ļauts vien rakstīt dienasgrāmatas, ko viņi arī darījuši. Nu tajās atrodamo informāciju policija izmantos kā lietiskos pierādījumus.

Upuri varas iestādēm norādīja, ka spīdzināšana un mocīšana laika gaitā kļuvusi intensīvāka, bet pirmsākumi tai meklējami jau tad, kad ģimene vēl dzīvojusi Teksasas štatā. Sākumā vecāki šādas metodes izmantojuši epizodiski kā sodu par kādiem pārkāpumiem, taču vēlāk tas kļuva par viņu dzīvesveidu.

59 gadus vecajam Deividam Turpinam un viņa sievai - 49 gadus vecajai Luisai - izvirzītas 12 apsūdzības par spīdzināšanu, septiņas apsūdzības par nerūpēšanos par aizbildniecībā esošu pieaugušo, sešas apsūdzības par vardarbību pret bērniem vai nolaidīgu vecāku pienākumu izpildīšanu un 12 apsūdzības par nepamatotu ieslodzīšanu. Abi savu vainu pilnībā noliedza.


 

Top komentāri

Mama
M
Ja tā izturas pret saviem bērniem tad es tikai ar bailēm iedomājos ko tādi nezvēri nodara adoptētiem. Arī tiem kurus Latvija ir pārdevusi.
A
A
Bet tie laiku jau sen pagājuši,arī nemzgaties,ka bija franču karali pilis utt.Nu jau ir 21 gadsimts,tie jau nav cilvēki,betizdzimteni,pat dzīvnieki izlasa savus mazuļus .Ak šausmas.
Ģimeņu VĒRTĪBAS
Ģ
visās valstīs vienas un tās pašas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits