Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Prominenti republikāņi: Tramps nevar vadīt ASV

ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps saņēmis kārtējo dunku no viņu izvirzījušās Republikāņu partijas biedriem. Piecdesmit ietekmīgi nacionālās drošības eksperti, kas strādājuši bijušo republikāņu prezidentu administrācijā, paziņojuši, ka Tramps nav kvalificēts vadīt Savienotās Valstis un varētu radīt apdraudējumu valsts drošībai, trešdien vēsta laikraksts Diena.

"Trampa kungam trūkst rakstura, vērtību un pieredzes, lai kļūtu par prezidentu. Viņš vājina ASV kā brīvās pasaules līdera morālo autoritāti. Redzams, ka viņam trūkst pamatzināšanu un ticības ASV Konstitūcijai, ASV likumiem un ASV institūcijām, tajā skaitā reliģiskajai iecietībai, preses brīvībai un neatkarīgai tiesu varai," teikts atklātā vēstulē, kuras parakstītāju vidū ir bijušais Centrālās izlūkošanas pārvaldes un Nacionālās drošības aģentūras vadītājs Maikls Hejdens un bijušais ASV valsts sekretāra vietnieks Roberts Zelliks, vēsta The Washington Post.

Vēstule ir atbilde uz Trampa pēdējā laika izteikumiem, kuros viņš ir apšaubījis NATO lietderību, jūsmojis par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ierosinājis aizliegt musulmaņiem iebraukt ASV un aicinājis Krievijas specdienestus uzlauzt Demokrātu partijas kandidātes Hilarijas Klintones e-pastu.

Tramps uz viņu kritizējošo vēstuli atbildējis ierasti uzbrūkoši. Viņš vēstules parakstītājus nodēvēja par "bankrotējušās Vašingtonas elites" locekļiem, kuri esot vainojami pie nestabilās situācijas pasaulē. "Šie insaideri - arī Hilarija Klintone - ir tie, kuri pieņēma postošos lēmumus iebrukt Irākā, pieļaut amerikāņu nāvi Bengāzī, viņi ir tie, kas pieļāva Islāma valsts izveidošanos," paziņoja Tramps.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 10. augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits