Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Protestētāji turpina uzbrukumu ASV vēstniecībai Jemenā mēginājumus

Sašutumā par ASV tapušo filmu, kurā aizskarts pravietis Muhameds, ceturtdien protestētāji uzbrukuši ASV vēstniecības kompleksam Jemenas galvaspilsētā Sanā, no notikuma vietas ziņo aģentūras AFP korespondents.

Cenšoties atturēt pūli no ielaušanās vēstniecībā, policija atklājusi uguni, nošaujot vienu protestētāju un vēl piecus ievainojot, informēja kāda drošības spēku amatpersona. Uguns atklāta, kad protestētāji otro reizi uzbrukuši vēstniecības kompleksam, kuru mēģināja ieņemt jau iepriekš.

Demonstranti iepriekš aizdedzināja vairākus diplomātiskās pārstāvniecības transportlīdzekļus un drošības dienesti, cenšoties izklīdināt demonstrantus, lika lietā ūdens metējus un gaisā raidīja brīdinājuma šāvienus, ziņoja AFP korespondents. Vairāki protestētāji stāstīja, ka automašīnas aizdedzinājuši daži demonstranti, kuriem izdevies piekļūt vēstniecībai pa neapsargātiem vārtiem.

Pēc tam protestētāji no vēstniecības ēkas tika padzīti un sapulcējās aptuveni 100 metrus no vārtiem blakus kontrolpunktam, kur skandēja pret ebrejiem vērstus saukļus. Sekoja otrs mēģinājums piekļūt vēstniecībai, izprovocējot policiju atklāt uguni pret demonstrantu pūli. Kopumā pie vēstniecības pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku.

Jemenas prezidents Abdrabuhs Mansurs Hadi jau atvainojies ASV prezidentam Barakam Obamam un Amerikas tautai par pūļa uzbrukumiem vēstniecībai un devis rīkojumu veikt notikušā izmeklēšanu.

Jāatgādina, ka nemieros, ko Lībijā izraisīja ASV tapusī filma Innocence of Muslims (Musulmaņu nevainība), kurā apvainots pravietis Muhameds, naktī uz trešdienu tika nogalināts ASV vēstnieks Lībijā un vēl trīs Savieno Valstu amatpersonas, bet trīs ASV diplomāti tika ievainoti. Protesti pret šo kinolenti notikuši arī Ēģiptē, Jemenā, Marokā, Sudānā, Tunisijā un Irānā.

Filmā islāms pielīdzināts audzējam, un tajā pravietis Muhameds attēlots gultā ar sievietēm. Pravietis filmā runā arī par bērnu nogalināšanu un norāda, ka ēzelis ir "pirmais musulmaņu dzīvnieks".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits