Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Raisa un Geitss: Putinam nedrīkst dot atelpu, bruņojuma piegādes Ukrainai jāpalielina

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam nedrīkst dot atelpu, bet bruņojuma piegādes Ukrainai ir jāpalielina, atklātā vēstulē, ko publicējis laikraksts Washington Post, mudina ASV bijusī valsts sekretāre Kondolīza Raisa un bijušais aizsardzības ministrs Roberts Geitss.

Atsaucoties uz personīgo pazīšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Raisa un Geitss brīdina, ka Putins cenšas bruņoto konfliktu Ukrainā vilkt garumā, lai nogurdinātu Ukrainas armiju un izsmeltu jaudīgo atbalstu, ko Kijivai sniedz ASV un Eiropas Savienības valstis.

Tas nozīmē, ka jebkura palīdzības atlikšana un kavēšana nāks par labu Maskavai.

"Šobrīd Ukrainas militārais potenciāls un ekonomika pilnībā ir atkarīgi no Rietumu palīdzības, pirmkārt, Savienoto Valstu," atgādina vēstules autori.

"Bet militārais konflikts ir nonācis strupceļā, un pret Kijivas varas struktūrām tiek pastiprināts spiediens, lai piespiestu Ukrainu sākt miera sarunas un panāktu pamieru."

"Šajos apstākļos jebkura vienošanās par uguns pārtraukšanu atstās Krieviju spēcīgās pozīcijās, lai atsāktu iebrukumu, kad tā būs gatava," uzsver Raisa un Geitss.

Lai no tā izvairītos, apņēmīgi jāpalielina bruņojuma piegādes Ukrainai un jānostiprina tās aizsardzības spējas, lai nepieļautu jaunu Krievijas uzbrukumu un ļautu Ukrainai atsviest Krievijas karaspēku dienvidos un austrumos, skaidro bijušie ministri.

ASV Kongress jau ir piešķīris līdzekļus šādai Ukrainas armijas nostiprināšanai, tagad atliek vien tos novirzīt bruņojumam, kas Ukrainai ir vajadzīgs visvairāk.

Pirmkārt, tā ir bruņutehnika, tāla darbības rādiusa raķetes, mūsdienu kaujas droni, kā arī būtisks munīcijas papildinājums, ieskaitot artilērijas šāviņus, norāda Raisa un Geitss.

Ukrainai arī nepieciešamas plašākas iespējas attiecībā uz novērošanu un izlūkošanu.

Viss augstāk minētais ir jānodrošina nedēļu laikā, nevis jāvelk garumā mēnešiem, rezumē vēstules autori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits