Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Republikāņu vidū pieaug neapmierinātība ar Trampu

Republikāņu vidū pieaugusi neapmierinātība ar partijas ASV prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu.

Republikāņu līderi un pat Trampa kampaņas pārstāvji ir pauduši vilšanos par viņa izteikumiem, kas vājina izredzes uzvarēt vēlēšanās, norāda telekanāls CNN.

Tramps daudzus republikāņus saniknoja otrdien, atsakoties izteikt atbalstu Kongresa Pārstāvju palātas spīkeram Polam Raienam un senatoram Džonam Makeinam pirms viņu gaidāmajām priekšvēlēšanu cīņām par vietu Kongresā.

Toties Trampa viceprezidenta amata kandidāts Maiks Penss, atklājot viedokļu atšķirības republikāņu nometnē, intervijā telekanālam Fox News pauda savu atbalstu Raienam un atklāja, ka ir aicinājis Trampu darīt to pašu.

Tramps tikmēr ir centies mazināt republikāņu augošo satraukumu.

"Kampaņai klājas ļoti labi. Tā nekad nav bijusi tik vienota," viņš paziņoja kampaņas pasākumā Deitonabīčā, Floridas štatā.

Informācijas avots Republikāņu partijā pavēstīja CNN, ka par Trampa lēmumu neatbalstīt Raienu īpaši saniknots ir Republikāņu partijas Nacionālās komitejas priekšsēdētājs Reinss Prībuss, kurš ir spīkera tuvs sabiedrotais.

Avots norādīja, ka vēl nav notikusi nekāda gatavošanās gadījumam, ja Tramps izstātos no cīņas par Balto namu, kas būtu nepieredzēts gadījums ASV mūsdienu vēsturē. Avots tomēr piebilda, ka, gadījumā, ja Tramps izstātos līdz 1.septembrim, partija varētu izvirzīt kandidātu, kas būtu spējīgs uzvarēt vēlēšanās.

Cits republikāņu avots atklāja CNN, ka pat Trampa kampaņas pārstāvji, tostarp kampaņas vadītājs Pols Manaforts, "jūt, ka zaudē savu laiku", ņemot vērā Trampa pēdējā laika izteikumus. Pats Manaforts gan CNN noliedza šī ziņas.

Atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, telekanāls NBC vēsta, ka vairāki republikāņu līderi, tostarp Prībuss un bijušais ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkers Ņūts Gingričs, vēlas pārliecināt Trampu radikāli mainīt kampaņas taktiku.

Republikāņu līderi cer šim nolūkam iegūt Trampa pieaugušo bērnu atbalstu, jo tiek uzskatīts, ka viņiem ir liela ietekme uz miljardiera uzskatiem.

Tramps pēdējās dienās izsaucis kritikas vētru kā no sabiedroto, tā oponentu puses, pēc tam kad viņš bija atļāvies kritizēt 2004.gadā Irākā kritušā ASV karavīra musulmaņa Hamajuna Hana vecākus.

Jaunākās sabiedriskās domas aptaujas arī liecina, ka demokrātu kandidāte Hilarija Klintone pēdējās dienās ir palielinājusi savu pārsvaru pār Trampu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

    Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits