Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Sīrijas prezidenta piekritēji mēģina uzbrukt ASV vēstniekam

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada piekritēji ceturtdien mēģināja uzbrukt ASV vēstniekam Robertam Fordam, kad viņš Damaskā ieradās uz tikšanos ar opozīcijas politiķi Hasanu Abdelazimu.

Apmēram 100 cilvēku pūlis, skandējot naidīgus saukļus, divas stundas mēģināja ieņemt Abdelazima biroju, kur vēstnieks bija ieradies uz tikšanos ar viņu. Abdelazims ir nelegālās Arābu sociālistiski demokrātiskās vienības partijas līderis.

ASV nosodīja šo uzbrukuma mēģinājumu kā Asada valdības kampaņu amerikāņu diplomātu iebiedēšanai. ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone nosodīja uzbrukuma mēģinājumu kā "pilnīgi nepamatotu" un aicināja Sīriju aizsargāt diplomātus.

Pūlis nopietni sabojāja uz tikšanos ieradušos Forda un citu ASV vēstniecības darbinieku automašīnas un apmētāja viņus ar olām un tomātiem, tomēr viņi šajā uzbrukumā nav cietuši un droši atgriezās vēstniecībā, kad Sīrijas drošības spēki nodrošināja viņiem drošu izkļūšanu no Abdelazima biroja.

Fords jūlijā izraisīja Asada režīma sašutumu, kopā ar Francijas vēstnieku apmeklējot Sīrijas vidienes pilsētu Hamu. Pēc šī apmeklējuma Asada režīma atbalstītāji uzbruka Francijas un ASV vēstniecībām Damaskā.

Sīrijā kopš marta vidus notiek protesti, kuru dalībnieki pieprasa lielāku demokrātiju. Varas iestādēm vēršoties pret tiem, ir nogalināti vairāk nekā 2700 civiliedzīvotāju. Jāpiebilst gan, ka daudzi no demonstrantiem ir bruņoti, un bojā gājuši arī vairāk nekā 500 drošības spēku pārstāvju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits