Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Skandalozs ASV ekskongresmenis atzīstas vēl vairākās tīmekļa dēkās

Skandalozais ASV ekskongresmenis, Ņujorkas mēra amata kandidāts Entonijs Vīners ceturtdien paziņoja, ka kopš Pārstāvju palātas mandāta nolikšanas 2011.gadā viņam tīmeklī bijušas vismaz trīs dēkas.

Tostarp jaunākās aptaujas dati liecina, ka atbalsts Vīneram reģistrēto Ņujorkas vēlētāju demokrātu vidū nopietni sarucis. Ņujorkas štata Maristu koledžas veiktā aptauja ir pirmā, kas veikta kopš otrdienas, kad Vīners publiski atzina, ka 2012.gadā kādai gados jaunai aktīvistei nosūtījis sava dzimumlocekļa fotogrāfijas. Vēl citas līdzīgas fotogrāfijas, kuras, kā tiek ziņots, slēpjoties aiz Karlosa Deindžera pseidonīma, nosūtījis Vīners, ceturtdien publicētas vietnē TheDirty.com, kas pirmā nodeva atklātībai skandalozo stāstu.

Spiediens pret Vīneru pieaudzis, kopš Sidnija Lezersa, kurai bijušais kongresmenis sūtījis fotogrāfijas, publiski paziņoja par viņu tīmekļa dēku. 23 gadus vecā Indiānas štata iedzīvotāja televīzijas pārraidē Inside Edition pastāstīja, ka viņa stāstu par kiberdēku ar Vīneru nodevusi atklātībai, jo viņai licies, ka ekskongresmenis ar viņu manipulē. "Saprotams, man likās, ka viņš vienu saka man, citu - savai sievai, vēl citu - kampaņas pasākumos. Man šķiet, es nezinu, kas ir īstais Entonijs Vīners."

Vaicāta, vai Vīners elektorātam pūš miglu acīs, viņa atbildēja: "Noteikti. Pretējā gadījumā viņš nebūtu apgalvojis - "es esmu cits cilvēks, esmu guvis mācību, es to vairs neteiktu" -, ja viņš necenstos būt par to, kas viņš nav."

Kopš Vīners otrdien atzina, ka atklātībā varētu parādīties arī citi stāsti par viņa tīmekļa dēkām, prese centusies izdibināt, tieši par cik šādiem piedzīvojumiem ir runa. Pēc 48 stundām viņš padevās spiedienam. "Tie nav duči un duči," viņš sacīja un tad piebilda. "Man nešķiet, ka to ir bijis vairāk par trim." Vēlāk viņš precizēja, ka kopējais šādu dēku skaits, ieskaitot laiku, kad viņš bija Pārstāvju palātas deputāts, varētu būt no sešām līdz desmit.

Vīners arī apstiprināja, ka viņš saistībā ar savām problēmām saņem speciālistu palīdzību, tomēr noraidīja pieņēmumus, ka viņam būtu slimīga atkarība no seksa vai arī piemistu bezatbildīga uzvedība.

Reģistrēto demokrātu vidū pozitīvi Vīneru trešdien vērtēja vien 30%, salīdzinot - jūnijā tādu bija 52%, liecina aptauja, ko pēc telekanāla NBC un laikraksta The Wall Street Journal pasūtījuma veikusi Maristu koledža.

Vēl pagājušajā nedēļā Vīners bija populārākais demokrātu kandidāts uz Ņujorkas mēra amatu, tomēr tagad pirmajā vietā izvirzījusies pilsētas padomes spīkere Kristīne Kvina. Demokrātu vidū Kvinu atbalsta 25% vēlētāju, bet Vīneru - 16%, liecina aptaujas dati.

Atklātībā nākot ziņām par Vīnera pēdējām dēkām, trīs viņa konkurenti - divi demokrāti un viens republikānis - mudinājuši ekskongresmeni atsaukt savu kandidatūru. "Entonija dalība šajās sacīkstēs ir kļuvusi par nebeidzamu intermēdiju, kas novērš uzmanību no debatēm par šo vēlēšanu nopietnajiem tematiem," sacīja demokrātu kandidāts Ņujorkas pašvaldības sabiedriskais advokāts Bils de Blasio.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits