Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Trampa bijušais advokāts atzīst vainu melošanā Kongresam

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais personīgais advokāts Maikls Koens ceturtdien Ņujorkas tiesā atzinis savu vainu, ka sniedzis Kongresam nepatiesu informāciju par darbu, ko viņš veicis sakarā ar Trampa nekustamā īpašuma projektu Krievijā.

Viņš atzinis, ka 2017.gadā ASV Senāta Izlūkošanas komitejai sniedzis nepatiesus apgalvojumus par plāniem būvēt Trampa torni Maskavā.

Koens pie vienošanās strādājis 2015. un 2016.gadā. Viņš iepriekš bija sacījis, ka darījums ticis apturēts 2016.gada janvārī, taču tagad atzinis, ka Maskavas projektu ar cilvēkiem Trampa nekustamā īpašuma kompānijā un Krievijā apspriedis vēl 2017.gada augustā.

Tramps ceturtdien paziņoja, ka Koens ir vājš cilvēks, kurš melo, lai viņam tiktu samazināts sods.

"Viņš ir vāja persona. Un viņš mēģina panākt mazāku sodu. Tāpēc viņš melo par projektu, par kuru visi zināja," reportieriem Baltajā namā pavēstīja Tramps.

Koens augustā atzina savu vainu astoņās apsūdzībās, tostarp par krāpniecību un vēlēšanu kampaņas finansēšanas pārkāpumiem.

52 gadu vecais Koens bijis Trampa personiskais advokāts ilgāk nekā desmit gadus un ir nozīmīgs liecinieks īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanā par iespējamu saistību starp Krieviju un Trampa vēlēšanu kampaņu un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Top komentāri

protams
p
Pēdējās parlamenta vēlēšanās franči ir ievēlējuši 75% jaunu deputātu. Pilnīgi jauni cilvēki, jauna politika, jauns prezidents, pilsoniskā sabiedrība ir pārņēmusi varu, gaiša nākotne nāk. Un tagad, kad ir izrādījies, ka jaunie politiķi ir vēl sliktāki par vecajiem, franči ir izmisumā.
bet
b
Nu nezinu, varbūt šī ziņa palīdzēs kādam Lemberga advokātam atzīt savu vainu. Varbūt. Bet citādi, nezinu, kam tā var būt noderīga... Savukārt no Itālijas Latvija gan varētu pamācīties. Itālija ir atteikusies parakstīt ANO imigrācijas līgumu un, lai vēl skaļāk pasvītrotu savu attieksmi pret imigrāciju, Itālijas parlaments ir grozījis imigrācijas līgumu, svītrojot "alternatīvo statusu". Tagad Itālijā ne tikai nevarēs iekļūt nelegāli, bet arī samazināsies imigrantu iespējas palikt Itālijā legāli. Lūk, Latvija varētu šos noteikumus pārņemt Latvijas likumos. Un 99% iedzīvotāju atbalstītu šādus grozījumus.
pa to laiku
p
Francija ir uz revolūcijas sliekšņa, bet "Diena" pamana tikai advokātus. Francijas televīzija ir izmisumā. Pirms nedēļas pretmakrona protestētājus atbalstīja 74% iedzīvotāju. Tad notika kafejnīcu dedzināšana Elizejas laukos, vandāļus rādīja tiešraidē tuvplānā, visi cerēja, ka nu tagad atbalsts protestiem mazināsies. Nekā. Tagad 84% iedzīvotāju atbalsta protestētājus. Kādā PR aģentūrā breinstormingā radusies ideja par makronofobiju. Vairāki mediji kā pēc komandas sāka runāt par franču makronofobiju. Cik ātri šis vārds uzrādies, tik ātri ir pazudis no TV ekrāniem. Saprata, ka ar apsūdzībām fobijās var frančus sakaitināt vēl vairāk. Tagad franči draud nemaksāt nodokļus. Ņemot vērā, ka par Lepenu vēlēšanās bija nobalsojuši 11 miljoni pilngadīgu pilsoņu, un vēl vairāki miljoni balsoja par galēji kreiso kandidātu, tad nodokļu boikots, ko varētu pieteikt kādi 10 vai 20 miljoni cilvēku, nebūt Makronu neiepriecina.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits