Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Trampa drošības padomnieks: Iespējamība karam ar Ziemeļkoreju pieaug ar katru dienu

Ziemeļkoreja ir ASV drauds Nr. 1 un bruņota konflikta iespējamība pieaug ar katru dienu, sestdien Kalifornijā izteicies ASV prezidenta Donalda Trampa drošības padomnieks Herberts Makmāsters.

"Domāju, ka draudi pieaug ar katru dienu un mēs esam procesā, lai atrisinātu šo problēmu," viņš teica.

Taujāts komentēt Ziemeļkorejas šonedēļ īstenoto ballistiskās raķetes testu, Makmāsters pauda, ka Tramps ir apņēmies panākt Korejas pussalas kodolatbruņošanu. Kā zināms, Ziemeļkoreja ir izteikusies, ka ar jauno Hwasong-15 raķeti spēj nogādāt kaujas galviņu līdz jebkurai vietai ASV kontinentālajā daļā.

Ķīna, kas ir Ziemeļkorejas sabiedrotais un kam ir "milzīga ekonomiskā vara" pār šo izolēto un komunistisko valsti, apsver stingrākas ekonomiskās sankcijas pret Ziemeļkoreju. Pēc Trampa padomnieka teiktā, Ķīna varētu, piemēram, ierobežot naftas produktu piegādi Ziemeļkorejai, kas tieši ietekmētu arī izdarības ar ballistiskajām raķetēm.

"Ja nav degvielas, tad nevar arī īstenot raķešu lidojumus," viņš teica un piebilda, ka šādas sankcijas pret kareivīgo Ziemeļkoreju "šajā gadījumā būtu 100% piemērotas".

"Ir veidi, kā atrisināt šo problēmu citos veidos nevis ar bruņotu konfliktu, taču tā ir kā sacensība, jo [Kims Čen Uns] nāk aizvien tuvāk un vairs nav daudz laika," izteicies Makmāsters.

Jau vēstīts, ka pēc vairāk nekā divu mēnešu "klusuma pauzes" Ziemeļkoreja novembra beigās izmēģinājusi ballistisko raķeti ar līdz šim visaugstāko darbības rādiusu. 

Ziemeļkoreja bija izpelnījusies atzinīgus vārdus, piemēram, no Krievijas, ka vairs nerīko provokatīvus raķešu izmēģinājumus un kodolizmēģinājumus, taču nu redzams, ka Kima Čen Una režīms kursu mainīt negrasās.

Savukārt aizsardzības eksperti izteikušies, ka Ziemeļkorejā izstrādātā jaunā Hwasong-15 raķete ir vērā ņemams sasniegums ne tikai Ziemeļkorejas, bet pasaules kontekstā.

Top komentāri

yoyomoyo
y
Pilns ar troļļiem!
Kas
K
Kas notiek pasaulē? ASV, ko vada žīdi, iebrūk tik daudzās valstīs, un tagad grasās karot ar Ziemeļkoreju? Kādā sakarā un ar kādām tiesībām? Z-Koreja ir iebrukusi kādā valstī? Nē. ASV ir iebrukusi? Jā, Desmitiem valstu, nogalinot miljoniem cilvēku pēdējos desmit gados. Un mūsu tautā diemžēl vēl ir daudz nozombēto, kas neredz, kas patiesībā ir ASV. Pat PSRS okupācijas laikā mūs nespēja tā nozombēt cionistu un komunistu hunta.
Labais
L
KĀ MAN IR APRIEBUŠIES ŠĪ AGRESORVALSTS ASV. BEZ ŠITĀS VALSTIS PASAULĒ BŪTU DAUDZ MIERĪGĀK......
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits